Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иконописецът Диан Костов открива експозиция в Кукелберг, Брюксел

Снимка: Facebook/BulgariaInBrussels

Днес се открива експозиция с платна на българския художник иконописец Диан Костов. Платната ще бъдат изложени на фасадата и в самата Национална базилика "Светото сърце" в Кукелберг, Брюксел (Basiliekvoorplein 1, 1083 Brussels), в продължение на над два месеца. Те са част от изложбата инсталация "Кръстопът - цената на избора".



Посетителите ще бъдат предизвикани да изминат духовен път от три етапа.
"Накъде отиваме" въвежда в света на вярата. Втората част започва с голям трънен венец, под който има огледало. Заставайки под венеца, можем да си зададем въпроса за "Цената", която плащаме за нашите трудни избори. Третата част – "Пътят", отвежда сред оригиналните икони и картини на Диан Костов.

Преди година изложбата беше представена във виенската катедрала Вотивкирхе.

Зографът Диан Костов

Диан Костов е художник иконописец, познат както със своите икони и стенописи, така и с проектите си в областта на модерното изкуство. Творбите му са излагани в световни галерии и са притежание на колекционери от Европа, САЩ и Япония.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Среща с обичаните български поети Маргарита Петкова и Добромир Банев в Берлин

  Маргарита Петкова и Добромир Банев ще гостуват днес, 6 юни, в Българския културен институт в Берлин. Техните книги ще бъдат представени от изкуствоведа Ирина Канушева.  “Единственият български поетичен тандем, който второ десетилетие държи..

публикувано на 06.06.24 в 07:15

Възпитаниците на театрална студия "Игра" жънат успехи в България и по света

На 7, 8 и 9 юни, в концертната зала на Дом на културата "Средец" в София, младите актьори от театрална студия "Игра" ще представят премиерата на спектакъла "Когато розите танцуват" по Валери Петров. През втората половина на месеца , от 17 до 22 юни,..

публикувано на 05.06.24 в 16:10
Арлинд Фаризи, Биляна Цървенковска, Пламен Тотев, Владимир Янковски и Ана Йовковска

Има интерес към българската литература в Северна Македония

"На фона на сложните политически взаимоотношения между България и Северна Македония прави впечатление, че културата и литературата са крачки напред. Сред най-четените писатели в югозападната ни съседка са Георги Господинов и Алек Попов, в България..

публикувано на 03.06.24 в 12:23