Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В българската църква в Монреал ще отбележат Успение на Света Богородица

Сградата на Българската православна църква "Св. Иван Рилски" в Монреал, Канада
Снимка: Facebook /stivanrilski

В българската православна църква "Св. Иван Рилски“ в Монреал, Канада, днес, 15 август, от 10.00 ч. ще бъде отслужена Света Литургия в чест на празника Успение на Света Богородица. Това става ясно от публикация във Фейсбук страницата на църковната община. В неделя, 18 август, след Светата Литургия ще се проведе благотворително енорийско кафе в чест на празника.

Църквата "Св. Иван Рилски" в Монреал е както място за провеждане на богослужения, така и център за културни изяви и обществена дейност на многобройната местна българска общност. В сградата на църквата се провеждат занятията на неделното детско училище "Свети Климент Охридски", репетициите на детския хор и на групата за български народни танци към училището.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Училище “Родолюбче” в Торонто насърчава възпитаниците си чрез извънкласни занимания

Съботно-неделното училище “Родолюбче” в Торонто представи дейностите и инициативите, в които могат да се включат учениците наред с усвояването на българския език. “ От вълнуващите коледни тържества и празнични концерти до уютните седенки – нашите..

публикувано на 17.08.24 в 17:25

Николай Коларов и неговият път с виолончело към академична кариера в САЩ

Николай Коларов е български виолончелист, който вече близо 30 години гради академична кариера и развива концертна дейност в Минесота, САЩ. Дългият път отвъд Океана за него е свързан с желанието да започне магистратура в областта на струнните..

публикувано на 06.08.24 в 10:50

От есента ново българско неделно училище отваря врати в Чикаго

Ново българско училище "Българика" в Чикаго ще посрещне своите възпитаници за първи път през септември 2024 г.  "Нашето училище ще отвори врати за деца, които желаят да поддържат и развиват своя език, култура и традиции", отбелязват от Културен..

публикувано на 30.07.24 в 10:56