Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Основен ремонт на "Дунав мост 1" на границата с Румъния започва през юли

Ключовата пътна връзка със северната ни съседка не е ремонтирана от 70 години

Снимката е илюстративна
Снимка: Ася Пенчева

Планираният двугодишен основен ремонт на "Дунав мост 1" се очаква през юли, съобщиха от Министерството на туризма. Първоначалните намерения са били той да започне през есента, след летния туристически сезон, но заради критичното състояние на моста и рушащата се настилка, която създава реална опасност за преминаващите по него, се е наложило да бъдат предприети неотложни действия.Според разчети на МРРБ ремонтът на "Дунав мост 1" няма да затрудни съществено трафика, тъй като той ще се регулира със светофар, без спиране на движението, а също така ще се компенсира и от времето, необходимо за обработка на документите при преминаване на границата. 

"Движението ще се извършва поетапно в едното от платната, докато тече ремонтът на другото. Ще се работи без почивни дни, с удължено работно време", каза министърът на регионалното развитие Виолета Коритарова и допълни, че ключовата пътна връзка със северната ни съседка - Румъния, не е ремонтирана от 70 години."За нас е важно организацията на трафика да е максимално облекчена въпреки ремонтните дейности, тъй като румънските туристи са най-многобройни в профила на чуждестранния туристопоток в България“, коментира министърът на туризма Евтим Милошев.Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37

И рибите в Черно море страдат от екстремните жеги

Непоносимите горещини, които връхлетяха Балканите през последните седмици, причинявайки изпепеляващи пожари и в България, застрашават живите организми в Черно море. Еколози алармират, че рекордните температури са пагубни не само за хората и..

публикувано на 22.07.24 в 09:50

В София се открива годишната конференция на АБУЧ

Близо 60 представители на български училища зад граница, университетски преподаватели и експерти в областта на образованието ще вземат участие в годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина ( АБУЧ ) , която се открива в..

публикувано на 22.07.24 в 07:45