Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Книгата „Българската Църква в Предпоследните времена“ поставя акцент върху избора на Български патриарх

Снимка: https://www.facebook.com/orthbulgaria/

Броени дни преди патриаршеския избор, в София (зала "София Сити"), богословът Георги Тодоров представи книгата си "Българската Църква в Предпоследните времена", която предизвика бурни дискусии в социалните мрежи, съобщава форумът Православна България. В изданието са събрани статии на юриста Александър Тодоров и богослова Георги Тодоров, посветени на настоящата криза в Православната Църква.

Включени са и текстове от съвременни гръцки богослови, които обръщат внимание на тежките канонични нарушения, които извършва Цариградският патриарх Вартоломей в стремежа си да подчини всички поместни православни църкви, в т.ч. и българската. Авторите обръщат внимание на тежките последици, в случай че Българската Патриаршия изгуби своята самостоятелност, а също и на високите залози при предстоящия в края на месеца избор за български патриарх.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Крепостта Кокалянски Урвич

Най-новите археологически открития в Урвич съживяват легендите за цар Ясен

По пътя София - Самоков срещу течението на р. Искър, край големия живописен завой между бившите села Кокаляне и Пасарел при Дяволския мост е ридът Среднобърдие. Там р. Ведена се влива в Искъра и се събират планините Лозен и Плана, а над тях се..

публикувано на 19.07.24 в 10:15

Археологически открития край Ловеч недвусмислено разкриват корените на европейската цивилизация по българските земи

Недалеч от Ловеч, между селата Дойренци и Дренов, при изграждането на бъдещото трасе на автомагистрала "Хемус" е разкрито ямно светилище на седем хиляди години, оградено с обреден ров. Проучването му започва преди две години със сондажи и след..

публикувано на 16.07.24 в 13:20

Над 300 изследователи на Библията се събират на международна конференция в София

Софийският университет "Св. Климент Охридски" ще посрещне над 300 учени от цял свят на традиционната международна конференция на Европейската асоциация за библейски изследвания . Форумът ще се проведе от 15 до 18 юли в Ректората на университета и..

публикувано на 14.07.24 в 10:40