Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фотоизложбата "Невинност без граници" разкрива света на децата бежанци

Над 11 000 непридружени деца-бежанци са потърсили закрила в България в последните 5 години

Снимка: unicef.org

На Световния ден на бежанците - 20 юни, от 11:00 часа на Терминал 2 на Летище София ще бъде официално открита фотоизложбата с деца бежанци, озаглавена "Невинност без граници". Събитието се организира от УНИЦЕФ, Посолството на Швейцария в България, Държавната агенция за бежанците и Летище София.


Фотографите Добрин Минков и Николай Стойков разказват историите на деца и техните семейства, както и на непридружени деца от новооткритата Сигурна зона за непридружени деца в Харманли, създадена от УНИЦЕФ, ДАБ и партньори, с подкрепата на Швейцария.Изложбата е призив за солидарност, разбиране и толерантност към невинните деца, тръгнали на път, които плащат най-високата цена заради войни, конфликти или политическа нестабилност. Експозицията може да бъде видяна до 20 юли 2024 г.


През последните години ескалацията на международните и вътрешните конфликти принуди повече от 50 000 души, 13 000 от които - деца, да потърсят международна закрила в България. От тях през последните 5 години повече от 11 000 непридружени деца-бежанци са потърсили закрила в страната.


Още по темата:


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над страната ще е топло с превалявания, по морето ще е слънчево

В неделя  от запад на изток през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Ще е облачно. След обяд на много места ще има крати дъждове, гръмотевични бури и градушки. Слънчево ще е в Югоизточна България и по морския бряг. Минималните..

публикувано на 20.07.24 в 16:24

Български атлети ще участват в Европейските игри за трансплантирани

Единайсет българи заминахаза Лисабон, за да участват в Европейските игри за трансплантирани и диализирани, които ще се проведат от 21 до 28 юли. Те ще се състезават в 7 от общо 11 дисциплини, сред които плуване, бадминтон, тенис, лека атлетика...

публикувано на 20.07.24 в 16:19
Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова за „последни избори“

За нас тези избори трябва да бъдат последни за следващите години. Повече компромиси не бива да се правят с народа, с обществото и политическата система, призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред младежката академия на партията в Пловдив. Той каза, че..

публикувано на 20.07.24 в 13:59