Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ИТН няма да подкрепи правителство с първия или с втория мандат

Кирил Петков: Пеевски и Борисов на политическата сцена - това е ужасно скъпо!

Снимка: БГНЕС

"След като се посъветвах с моите колеги от "Има такъв народ", решавам следното - ИТН няма да подкрепи правителство с първия или с втория мандат... Аз се надявам и очаквам третият мандат да дойде в ИТН и тогава ние ще предложим експертно правителство, което да свърши определени и важни за страната неща за определено време". Това написа във Фейсбук лидерът на ИТН Слави Трифонов. Според него, ако мандатът бъде получен от ИТН, е добре всички политически сили да подкрепят такова експертно правителство, ако не искат наесен в България отново да има избори.

Лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Аз чувам някакви нелепи изказвания от страна на някои партии, които казват: “…на всяка цена трябва да има правителство, но ние няма да го подкрепим, а тези които го подкрепят са смокиново листо и са купени…”, пише във ФБ профила си лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов стабилно правителство може да се формира само от първите три политически сили в 50-ия парламент – ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ. В противен случай нови предсрочни избори са неизбежни. 

От ПП-ДБ в лицето на един от лидерите на коалицията Асен Василев заявиха, че е задължение на победителя да осигури мнозинство и че ПП-ДБ ще е в опозиция "на корупционните практики на ГЕРБ и ДПС".
Дори ако лидерите на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов и на ДПС Делян Пеевски се споразумеят за общ кабинет, те все пак ще се нуждаят от подкрепата на трети политически играч.
В момента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е изнудван от съпредседателя на ДПС Делян Пеевски, а от "Има такъв народ" получава "ужасяващи предложения, които съчетават глупост и безгранична наглост", цената на които ще стане ясна скоро. Това обяви във "Фейсбук" другият  съпредседател на ПП-ДБ Кирил Петков.
"Реалният въпрос е не каква е цената на ИТН, (това скоро ще разберем) а ние като българи, колко още можем да платим за “удоволствието” Пеевски и Борисов да са на политическата сцена. Двама човека спират прогреса на цял народ. Това е ужасно скъпо!", коментира още Петков.
Вижте още:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

ГЕРБ не дава повече ключа от управлението на друга политически сила

Ако тази седмица се направи правителство, поемам ангажимент да помогнем на хората бързо. Но само при вариант, в който направим правителство. Това обеща лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на посещение в пострадалите от градушката села в област Велико Търново...

публикувано на 16.06.24 в 12:18

Президентът Румен Радев гостува в Черна гора

Държавният глава Румен Радев от неделя е на официално посещение в Черна гора по покана на черногорския си колега Яков Милатович, предаде БТА. На 17 юни, българският президент и съпругата му Десислава Радева ще бъдат посрещнати от домакините в..

публикувано на 16.06.24 в 11:26

България продължава да подкрепя Украйна в нейната справедлива кауза за мир

България остава изцяло ангажирана със силния и единен отговор на НАТО, ЕС и международната демократична общност срещу руската военна агресия в Украйна, написа служебният премиер Димитър Главчев в страницата си във Фейсбук. Той е в швейцарския курорт..

публикувано на 16.06.24 в 09:00