Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На загинали в Украйна българи посвещава проект Аня Терзивец

Аня Терзивец
Снимка: FB/Аня Терзивец

Много етнически българи се сражават на фронта в Украйна. За съжаление вече има доста загинали. Това каза пред агенция "Фокус" Аня Терзивец – водеща на предаването "Гласът на българите" по обществената телевизия в град Одеса, шеф редактор на редакцията по въпросите за националните малцинства. Именно на тези българи тя посвещава новия си проект "Имена". "Това е отделен проект, който ще е на украински език. Той ще е посветен на загиналите войници. Все още няма статистика, но във всяко българско село има загинали. Записвам ги, събирам тази информация и ще продължа, за да се знае. Говорим с близките на тези хора и събираме истории", разказа Терзивец. Тя беше категорична, че Украйна трябва да спечели войната, да се възстанови и отново да бъде прекрасна държава.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Болградската гимназия посрещна журналисти от 18 българоезични медии по света

Сигнал за въздушна тревога прекъсна за кратко дискусиите във втория ден на Деветнадесетата Световна среща на български медии, организирана от БТА в Украйна. Делегатите на форума – журналисти от 18 българоезични медии по света – днес гостуват на..

публикувано на 20.06.24 в 17:54

В Тараклия отбелязаха 172 години от рождението на Олимпий Панов

В Тараклия - молдовския район с предимно българско население, отбелязаха 172 години от рождението на българския офицер, роден в Тараклия, Олимпий Панов. Пред паметника на майора се събраха районните служби, начело с председателя на района Лазар..

публикувано на 17.06.24 в 19:15
Мариус Куркински във Виена

Мариус Куркински гостува на сънародниците ни във Виена и Мюнхен

С моноспектакъла "Нашенец" Мариус Куркински гостува днес на българите в австрийската столица. "Вече съм във Виена и очаквам всички българи на “Нашенец”, а на 15.06 в Мюнхен!" – написа актьорът във фейсбук профила си. След..

публикувано на 14.06.24 в 16:29