Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На загинали в Украйна българи посвещава проект Аня Терзивец

Аня Терзивец
Снимка: FB/Аня Терзивец

Много етнически българи се сражават на фронта в Украйна. За съжаление вече има доста загинали. Това каза пред агенция "Фокус" Аня Терзивец – водеща на предаването "Гласът на българите" по обществената телевизия в град Одеса, шеф редактор на редакцията по въпросите за националните малцинства. Именно на тези българи тя посвещава новия си проект "Имена". "Това е отделен проект, който ще е на украински език. Той ще е посветен на загиналите войници. Все още няма статистика, но във всяко българско село има загинали. Записвам ги, събирам тази информация и ще продължа, за да се знае. Говорим с близките на тези хора и събираме истории", разказа Терзивец. Тя беше категорична, че Украйна трябва да спечели войната, да се възстанови и отново да бъде прекрасна държава.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Елизавета Марчева е победителка във всеукраинската олимпиада по български език

Елизавета Марчева спечели първо място във всеукраинската олимпиада по български език и литература. Девойката е завършила тази година Болградската гимназия "Г. С. Раковски" със златен медал. Тя получи грамота за успешното си участие на церемонията..

публикувано на 03.09.24 в 20:20

Велико Търново впечатли сънародници от Сърбия

Българо-сръбският център от Враня организира  двудневна екскурзия до Велико Търново за членовете на сдружението. Голяма част от пътуващите за първи път посетиха старата българска столица.  „Дължим голяма благодарност на Генералното консулство..

публикувано на 02.09.24 в 14:02

Ученици ще се обучават по проекта “Ние сме бъдещето на Босилеград”

Културно-информационният център “Босилеград” подготвя възпитателно-образователен проект за ученици, който се нарича “Ние сме бъдещето на Босилеград”. Проектът ще започне още в началото на септември, а заниманията ще се провеждат в следобедните..

публикувано на 31.08.24 в 07:20