Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът няма да ръководи българската делегация на срещата на НАТО

Снимка: FB / Румен Радев

Президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет да ръководи българската делегация и да участва в срещата на държавните и правителствени ръководители във Вашингтон, съобщиха от президентството.

Държавният глава не приема някои положения от приетите от Министерския съвет рамкови позиции, отнасящи се до ангажименти, които страната ни поема относно войната в Украйна. Тези рамкови позиции ще бъдат защитавани от България на срещата на алианса. Позициите са приети на вчерашно заседание на правителството, но не са обнародвани и са само за служебно ползване, предаде репортерката на БНР Цветелина Стоянова. На въпрос на БНР какви са необявените позиции, от президентството отговориха: "Министерският съвет дължи отговор на българските граждани за приетите от него рамкови позиции и за ангажиментите, които страната ни поема относно войната в Украйна".


На 21 юни правителството взе решение страната ни да бъде представена на срещата на НАТО и от президента Румен Радев, и от служебния премиер Димитър Главчев, а днес от Министерския съвет предложиха делегацията да бъде водена от Радев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът Румен Радев.

Румен Радев разговаря с първите три парламентарни сили преди връчване на мандат за формиране на кабинет

Президентът Румен Радев започна консултациите си с парламентарно представените партии и коалиции, преди да връчи мандата за съставяне на правителство на спечелилата изборите ГЕРБ-СДС. В началото на срещата с първата политическа сила той открои..

публикувано на 24.06.24 в 15:11

Възраждане: Ако няма кабинет на ГЕРБ, вариантите са кабинет с мандат на "Възраждане" или избори

Правителство може да бъде съставено от всички партии в 50-ото Народно събрание, но без ГЕРБ-СДС и ДПС, с мандат на "Възраждане", защото това са 125 гласа. Това заяви пред БНР Костадин Костадинов, лидер на "Възраждане". Според него, ако не се случи..

публикувано на 23.06.24 в 11:29

България ще бъде представена и от президент, и от премиер на срещата на върха на НАТО

Президентът Румен Радев и служебният премиер и външен министър Димитър Главчев ще участват в предстоящата Среща на върха на НАТО, съобщават от правителствения пресцентър. Днес изтича срокът за регистрация за срещата на върха на НАТО, която ще се..

публикувано на 21.06.24 в 15:28