Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът няма да ръководи българската делегация на срещата на НАТО

Снимка: FB / Румен Радев

Президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет да ръководи българската делегация и да участва в срещата на държавните и правителствени ръководители във Вашингтон, съобщиха от президентството.

Държавният глава не приема някои положения от приетите от Министерския съвет рамкови позиции, отнасящи се до ангажименти, които страната ни поема относно войната в Украйна. Тези рамкови позиции ще бъдат защитавани от България на срещата на алианса. Позициите са приети на вчерашно заседание на правителството, но не са обнародвани и са само за служебно ползване, предаде репортерката на БНР Цветелина Стоянова. На въпрос на БНР какви са необявените позиции, от президентството отговориха: "Министерският съвет дължи отговор на българските граждани за приетите от него рамкови позиции и за ангажиментите, които страната ни поема относно войната в Украйна".


На 21 юни правителството взе решение страната ни да бъде представена на срещата на НАТО и от президента Румен Радев, и от служебния премиер Димитър Главчев, а днес от Министерския съвет предложиха делегацията да бъде водена от Радев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Служебният премиер представя България на Срещата за мир в Украйна

Служебният премиер Димитър Главчев ще участва в Първата среща на върха за мир в Украйна на 15 и 16 юни в швейцарския курорт Бюргенщок. Форумът, организиран от Швейцария и Украйна, се очаква да постави рамка за бъдещи мирни преговори с Русия. Ще бъдат..

публикувано на 15.06.24 в 09:20

По съседски: Събития с балкански адрес

С изборите за ЕП в Словения гласуваха и за преференциален вот, евтаназия и канабис за медицински цели При изборите за Европарламент в Словения на 9 юни избирателната активност надхвърли 41% - най-високата от 2004 г. насам. Вероятно..

публикувано на 14.06.24 в 10:15

Не е ясно кога президентът ще свика новия парламент

Запитан, кога ще бъде свикан новия парламент и ще има консултации с политическите групи, президентът Румен Радев отговори с въпрос: „Как да бъде свикано – едните лидерите се скриха във Фейсбук, други избягаха по селата, трети – хванаха гората. Чакам ги..

публикувано на 12.06.24 в 17:45