Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

Снимка: Ани Петрова

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената галерия. Целта му е да привлече вниманието върху превенцията и отговорността на всеки участник в движението. Посетителите ще могат да се включат безплатно в близо 30 различни демонстрации, игри, викторини и запомнящи се преживявания.

Младежите могат да се позабавляват със симулатори, на които ще могат да шофират в безопасна среда, или да видят как въздейства алкохолът и колко е затруднена координацията след употребата му. Ще има изложба на ретро автомобили. Посетителите ще видят на живо как се обезопасява ПТП и как се спасяват човешки животи чрез рязане на превозни средства, както и гасене на запален автомобил.

По данни на МВР само до март от началото на годината при ПТП са загинали 87 и са ранени 1821 души, от които 374 тежко, а 1447 леко.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

89 българи бяха евакуирани от Ливан с правителствения самолет, очаква се нов полет

Първата част от желаещите да се евакуират от Ливан наши сънародници вече са в България. Те пристигнаха на Летище София с правителствения самолет "Еърбъс" в понеделник вечерта. В първата група, която наброява 89 души , са основно семейства, майки с деца..

публикувано на 01.10.24 в 09:34

Октомври започва със слънчево, но хладно време

Във вторник , 1 октомври, над по-голямата част от страната ще е слънчево. Само над североизточните райони и Черноморието облачността ще бъде променлива и на места ще превали. Остава ветровито. Минималните температури ще са между 5 и 10°, в София..

публикувано на 30.09.24 в 19:45

Три златни и един сребърен медал за българските ученици от Балканска олимпиада по информатика

България спечели три златни и един сребърен медал на Балканска олимпиада по информатика, която се проведе в Охрид. Златни медалисти са Даниел Койнов от Профилираната природо-математическа гимназия "Нанчо Попович" в Шумен, Борис Михов от СМГ..

публикувано на 30.09.24 в 18:05