Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев връчва първия мандат за съставяне на кабинет

Румен Радев
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев днес ще връчи първия мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група ГЕРБ-СДС.

През миналата седмица държавният глава проведе консултации с политическите сили, представени в Народното събрание, за да чуе визиите им за евентуален кабинет. След тях очакванията са, че по-скоро вървим към поредните предсрочни избори, отколкото към сформирането на редовно правителство.

Вероятно мандата ще получи председателят на бившия парламент Росен Желязков, предположи депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Александър Николоски

По съседски: Събития с балкански адрес

С нова жп линия Скопие иска да привлече товарите от Европа до Солун Изграждането на жп линията по Коридор 10 е приоритет за Северна Македония, заяви македонският министър на транспорта Александър Николоски. Той ще разговаря с международните..

публикувано на 12.07.24 в 10:05
Димитър Главчев

Служебният премиер заяви, че се усеща липсата на редовно правителство

От Вашингтон служебният премиер Димитър Главчев заяви, че няма обяснение защо президентът още не е обявил дата за връчване на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. "Сигурно президентът Румен Радев има някакви съображения, тъй като знаете,..

публикувано на 12.07.24 в 08:23

Групата на ДПС намаля с още двама депутати

След изключването на 17-те депутати от ДПС, сред които и Джевдет Чакъров, другият председател на движението, стана ясно, че депутатът Ахмед Вранчев е изразил писмено желанието си да напусне парламентарната група на ДПС. Заявлението му беше прочетено от..

публикувано на 11.07.24 в 16:11