Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Много голям интерес имаше към организираните от България медицински прегледи в Кукъс

Снимка: БТА

Безплатните мултидисциплинарни прегледи, направени от български и албански медицински екипи в Кукъс привлякоха над 300 души в последните два дни на юни. Прегледите бяха отразени от основни албански медии, сред които Албанското радио и телевизия.

Профилактичните прегледи бяха организирани от Медицинския колеж в Тракийския университет и посолството на България в Тирана, съвместно с община Кукъс.
Българският екип от 11 души, сред които четирима студенти се ръководеше от директора на Медицинския колеж доц. Павлина Тенева, предава БТА. Организаторите бяха осигурили и преводачи, така че прегледите обхванаха както представители на местното българско национално малцинство в областта Гора, така и дошлите албанци от региона. Мнозина от тях споделяха, че за първи път имат възможност за безплатни очни прегледи и редица други изследвания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Продължават вечерите на българската култура в Албания

Вечерите на българската култура в Албания продължават и през месец август. Първите изяви бяха през юни, когато фолклорни групи от България представиха български носии, народни танци и песни пред театър "Александър Мойсиу" в гр. Дуръс. Планирани са..

публикувано на 12.08.24 в 06:05
Снимка: Немско-българско дружество „Дунав“, Дюселдорф/ Фейсбук

Открит урок по български народни танци в Дюселдорф

Немско-българското дружество "Дунав" в Дюселдорф, Германия, ще проведе открито занимание по народни танци на 16 август (петък). Това съобщават във Фейсбук от сдружението. Танцовото събитие ще бъде водено от Ирина Стефанова и е планирано да започне..

публикувано на 05.08.24 в 20:10

По трасграничен проект в Тараклия ще градят "Парк на мира"

В молдовския град Тараклия, в който живее предимно българско население, избраха името на новия парк, който предстои да бъде построен в близост до Тараклийския университет "Григорий Цамблак". Името бе избрано с онлайн-гласуване на два етапа...

публикувано на 01.08.24 в 12:56