Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Много голям интерес имаше към организираните от България медицински прегледи в Кукъс

Снимка: БТА

Безплатните мултидисциплинарни прегледи, направени от български и албански медицински екипи в Кукъс привлякоха над 300 души в последните два дни на юни. Прегледите бяха отразени от основни албански медии, сред които Албанското радио и телевизия.

Профилактичните прегледи бяха организирани от Медицинския колеж в Тракийския университет и посолството на България в Тирана, съвместно с община Кукъс.
Българският екип от 11 души, сред които четирима студенти се ръководеше от директора на Медицинския колеж доц. Павлина Тенева, предава БТА. Организаторите бяха осигурили и преводачи, така че прегледите обхванаха както представители на местното българско национално малцинство в областта Гора, така и дошлите албанци от региона. Мнозина от тях споделяха, че за първи път имат възможност за безплатни очни прегледи и редица други изследвания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Доц. Раки Бело: Албанците са толерантен народ и ценят българите

Подобно на много други места по света, и в Албания българският език се изучава академично. Нашият лекторат е част от Катедрата по славянски и балкански езици на Факултета по чуждоезиково обучение в Тиранския университет, а от няколко години..

публикувано на 08.07.24 в 08:25

Двуезична брошура “Аз съм българин и вървя с народа си” за Иван Станчов излезе в Лондон

Българското училище “Иван Станчов” към Посолството на България в Лондон издаде брошурата “Аз съм българин и вървя с народа си”, посветена на своя патрон, съобщи Снежина Григорова-Мечева, директор на учебното заведение и съставител на двуезичното..

публикувано на 07.07.24 в 16:27

Български ученици в Италия пресъздадоха във филм историята на лечителя Иван Раев

Възпитаници на Българското училище “АзБуки” в Рим и Колеферо разказаха във филм историята на билкаря Иван Раев (1876-1938 г.), съобщи директорката на учебното заведение Мариола Георгиева. “Билкарят Иван Раев” е създаден в рамките на националната..

публикувано на 07.07.24 в 09:40