Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оранжев код за опасни валежи в 7 области от Централна България в сряда

Снимка: БГНЕС

В сряда, 3 юли, от полунощ валежите и опасността от градушки ще се пренасят от запад към Централна и в Югозападна България. След обяд от югозапад облачността ще се разкъсва и ще намалява до слънчево. Минималните температури ще са между 14 и 23°, в София 15°. Максималните ще са от 23 до 28°, в столицата 24°. 

По Черноморието
 ще е дъждовно с опасност от градушки на юг. Температурите на въздуха ще са до 26-28°. Морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще е 2 бала. 

Над планините
 ще е облачно с валежи и гръмотевици, по-интензивни в Рило-Родопската област. Максималната температура на 1200 м надморска височина ще е до 19°, на 2000 м до 13°.

В четвъртък
слънцето ще се завърне. Над Южна и Източна България след обяд ще се заоблачи. Превалявания ще има над Западните Родопи, Рила и Пирин.

В Европа
 над Пиренейския п-ов ще е слънчево и горещо. Над Западна и Централна Европа облачността ще е значителна, на много места ще вали, по-значително на Британските о-ви и по атлантическото крайбрежие. Ще вали на север в континента и в Източноевропейската равнина. Над Централното Средиземноморие ще е слънчево.

На Балканите
3 юли ще е облачен, с валежи над централните и източните райони. От северозапад ще продължи да прониква хладен въздух, температурите и в югоизточните райони ще се понижат.

В Лондон и Берлин ще е 19 градуса, в Париж 21°, в Белград 24°, в Москва, Рим и Букурещ – 29 градуса. В Мадрид термометрите ще отчетат максимум 32°, в Атина – 34°, а най-горещ мегаполис в европейския регион ще е Истанбул с 35°.

Отвъд Океана – във Ванкувър и Монреал ще е съответно 21° и 28°. В Чикаго, Ню Йорк и Лос Анджелис се очакват максимални температури в интервал 27-29 градуса, в Маями ще е 32°, в Мексико сити  22°, в Буенос Айрес ще е 18°, а в Рио де Жанейро – 24°. Доста по-топло се очертава да бъде в Дубай – 40 градуса, и в Йерусалим – 31°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български ученици се завърнаха с 6 медала от Балканиада по математика

Националният отбор на България по математика се представи отлично в Балканската олимпиада за 15-годишни. 6 български ученици се завърнаха с 6 медала от надпреварата в Анталия проведена между 25 и 30 юни, съобщи Министерството на образованието...

публикувано на 01.07.24 в 16:44

30 години от футболното лято, в което Господ беше българин

Вижте също: Винаги има надежда българският футбол да се оттласне от дъното Снимки: mainatown.bg, futbol94.com, архив

публикувано на 01.07.24 в 06:15

Патриарх Даниил: Приемам кръста на патриаршеското служение, което ми се възлага днес

Завърши интронизацията на новоизбрания български патриарх – видинският митрополит Даниил. Новият духовен баща беше посрещнат в катедралата “Св. Александър Невски” от миряните с възгласи “Достоен” и аплодисменти. “ Със съзнание за собствено недостойнство..

публикувано на 30.06.24 в 17:36