Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оранжев код за опасни валежи в 7 области от Централна България в сряда

Снимка: БГНЕС

В сряда, 3 юли, от полунощ валежите и опасността от градушки ще се пренасят от запад към Централна и в Югозападна България. След обяд от югозапад облачността ще се разкъсва и ще намалява до слънчево. Минималните температури ще са между 14 и 23°, в София 15°. Максималните ще са от 23 до 28°, в столицата 24°. 

По Черноморието
 ще е дъждовно с опасност от градушки на юг. Температурите на въздуха ще са до 26-28°. Морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще е 2 бала. 

Над планините
 ще е облачно с валежи и гръмотевици, по-интензивни в Рило-Родопската област. Максималната температура на 1200 м надморска височина ще е до 19°, на 2000 м до 13°.

В четвъртък
слънцето ще се завърне. Над Южна и Източна България след обяд ще се заоблачи. Превалявания ще има над Западните Родопи, Рила и Пирин.

В Европа
 над Пиренейския п-ов ще е слънчево и горещо. Над Западна и Централна Европа облачността ще е значителна, на много места ще вали, по-значително на Британските о-ви и по атлантическото крайбрежие. Ще вали на север в континента и в Източноевропейската равнина. Над Централното Средиземноморие ще е слънчево.

На Балканите
3 юли ще е облачен, с валежи над централните и източните райони. От северозапад ще продължи да прониква хладен въздух, температурите и в югоизточните райони ще се понижат.

В Лондон и Берлин ще е 19 градуса, в Париж 21°, в Белград 24°, в Москва, Рим и Букурещ – 29 градуса. В Мадрид термометрите ще отчетат максимум 32°, в Атина – 34°, а най-горещ мегаполис в европейския регион ще е Истанбул с 35°.

Отвъд Океана – във Ванкувър и Монреал ще е съответно 21° и 28°. В Чикаго, Ню Йорк и Лос Анджелис се очакват максимални температури в интервал 27-29 градуса, в Маями ще е 32°, в Мексико сити  22°, в Буенос Айрес ще е 18°, а в Рио де Жанейро – 24°. Доста по-топло се очертава да бъде в Дубай – 40 градуса, и в Йерусалим – 31°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентството не носи отговорност за липсата на български посланик в Киев

Отговор на въпроса защо не е завършена процедурата за назначаването на предложения от външно министерство кандидат за български посланик в Украйна трябва да се търси от ведомството. Това посочват от прессекретариата на президента Румен Радев по повод..

публикувано на 24.07.24 в 09:02
Делян Пеевски

Изпратиха до институциите доклад за корупция в Агенция "Митници"

Съпредседателят на ДПС и председател на парламентарната група на движението Делян Пеевски е изпратил до вътрешното министерство и агенцията за национална сигурност доклада за дейността на Временната комисия от 49-ия парламент за разследване на..

публикувано на 24.07.24 в 08:53

Българите пътуват с коли повече от своите балкански съседи

Българите изпреварват своите съседи, изминавайки зад волана средно годишно над 21 000 км, предаде БГНЕС. Зад тях по километраж са сърбите, които изминават годишно 20 028 км. Румънците изминават 20 338 км. Унгарци и хървати също пътуват по-малко -..

публикувано на 24.07.24 в 08:35