Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В края на работната седмица температурите тръгват нагоре

Снимка: БГНЕС

До полунощ преваляванията ще спрат и през втората половина на нощта ще преобладава ясно време. В източните райони ще духа слаб северозападен вятър, в останалата част от страната ще е почти тихо.

В петък
, 5 юли, ще преобладава слънчево време. Главно над Източна България ще има купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Температурите ще се повишават и максималните ще бъдат между 28° и 33°, в София - около 28°. 

По Черноморието
 ще е слънчево, с купеста облачност, но само на отделни места ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са до 27°-29°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините
 ще преобладава слънчево време. Ще има купеста облачност и на отделни места мже да превали. Ще духа до умерен, предимно северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22° , на 2000 метра - около 15 градуса.

На Балканите
 ще бъде предимно слънчево и температурите от югозапад ще се повишават. Повече облачност ще има над източните райони, на отделни места там ще превали.

Над повечето райони в Западна и Централна Европа ще преобладава слънчево време. Облачно и с валежи ще бъде на Британските острови, в северните райони на Франция, в Белгия, Нидерландия, Дания и крайните северни райони на Германия. Ветровито, с краткотрайни интензивни валежи, на места с гръмотевици ще бъде времето на Скандинавския полуостров, в балтийските страни, Беларус, западните райони на Европейска Русия и на Украйна. Над останалата част от Източна Европа ще бъде предимно слънчево и доста по-топло от обичайното.

В Лондон ще е 20°, а в Париж 24°. В Рим 30°, Лисабон 26°, Белград - 29°, Варшава и Берлин 22°. В Москва и Виена 27 °, в Мадрид 37°, в Букурещ и Атина 32°. В Истанбул ще е 28°.

Отвъд Океана
– във Ванкувърще е 24°, а в Отава 27 °. В Сан Франциско 24°,  Ню Йорк – 28°, Чикаго – 27°, Маями – 32°, а в Мексико сити 24°. В Каракас се очакват максимум 25°, в Лима 18°,  Сантяго де Чиле 16°, а в Рио де Жанейро ще е 27°. В Карачи и  Маракеш 35° , в Риад 42 °, Тел Авив 30°, в Кайро 36°. В Мелбърн 12°, в Сидни 16°, в Окланд 13° и в Уелингтън 11°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентството не носи отговорност за липсата на български посланик в Киев

Отговор на въпроса защо не е завършена процедурата за назначаването на предложения от външно министерство кандидат за български посланик в Украйна трябва да се търси от ведомството. Това посочват от прессекретариата на президента Румен Радев по повод..

публикувано на 24.07.24 в 09:02
Делян Пеевски

Изпратиха до институциите доклад за корупция в Агенция "Митници"

Съпредседателят на ДПС и председател на парламентарната група на движението Делян Пеевски е изпратил до вътрешното министерство и агенцията за национална сигурност доклада за дейността на Временната комисия от 49-ия парламент за разследване на..

публикувано на 24.07.24 в 08:53

Българите пътуват с коли повече от своите балкански съседи

Българите изпреварват своите съседи, изминавайки зад волана средно годишно над 21 000 км, предаде БГНЕС. Зад тях по километраж са сърбите, които изминават годишно 20 028 км. Румънците изминават 20 338 км. Унгарци и хървати също пътуват по-малко -..

публикувано на 24.07.24 в 08:35