Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дунав мост при Русе ще бъде ремонтиран без спиране на движението

Снимка: АПИ

Основният ремонт на Дунав мост при Русе, който ще започне на 10 юли, ще се извършва без спиране на движението. Няма да се затваря съоръжението. Това съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" във връзка с разпространени в румънските медии неверни твърдения.

Строителните работи ще се извършват всекидневно по 10-12 часа, през светлата част от денонощието.
Превозните средства ще преминават поетапно двупосочно в платното, в което не се работи.
Дунав мост при Русе
Прогнозният срок за изпълнение е около 4 месеца и половина за всяка от лентите. За по-добра организация на движението регулирането на трафика ще се извършва с адаптивна светофарна уредба.
Дунав мост - Русе
Трасето на българската територия на Дунав мост е с обща дължина 1,057 км. От въвеждането му в експлоатация преди 70 години досега основен ремонт не е извършван. Техническият проект за ремонт на съоръжението предвижда цялостна подмяна на асфалтовите пластове, на панелите, хидроизолация, нови ограничителни системи, маркировка и др.

Румънските власти са информирани в поредица от срещи и писма за предстоящия ремонт.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Боксьорът Борис Георгиев-Моката, 1952 г.

Българите – на Олимпийски игри

В продължение на 19 дни повече от 10 хиляди спортисти от 206 държави ще мерят сили в 32 различни дисциплини. България ще бъде представена от 46-има спортисти. Това е един от най-малките състави на страната ни на летни игри досега. С..

публикувано на 26.07.24 в 14:55

За българите ЕС е демокрация, човешки права, законност и стандарт на живот

Българите ценят в ЕС най-много демокрацията, човешките права, върховенството на закона и стандарта на живот, сочат данните на "Евробарометър", представени на 26 юли от Еврокомисията, предава БТА. Попитани кои са силните страни на ЕС 38%, от българите..

публикувано на 26.07.24 в 14:16

Приемат кандидатури за резиденция за литературни преводачи от български

До 9 октомври е крайният срок за кандидатстване за изследователски резиденции за литературни преводачи от български език по проекта Archipelagos, съобщи фондация "Следваща страница". Резиденциите ще се състоят в Къщата за литература и превод в София през..

публикувано на 26.07.24 в 13:51