Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дунав мост при Русе ще бъде ремонтиран без спиране на движението

Снимка: АПИ

Основният ремонт на Дунав мост при Русе, който ще започне на 10 юли, ще се извършва без спиране на движението. Няма да се затваря съоръжението. Това съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" във връзка с разпространени в румънските медии неверни твърдения.

Строителните работи ще се извършват всекидневно по 10-12 часа, през светлата част от денонощието.
Превозните средства ще преминават поетапно двупосочно в платното, в което не се работи.
Дунав мост при Русе
Прогнозният срок за изпълнение е около 4 месеца и половина за всяка от лентите. За по-добра организация на движението регулирането на трафика ще се извършва с адаптивна светофарна уредба.
Дунав мост - Русе
Трасето на българската територия на Дунав мост е с обща дължина 1,057 км. От въвеждането му в експлоатация преди 70 години досега основен ремонт не е извършван. Техническият проект за ремонт на съоръжението предвижда цялостна подмяна на асфалтовите пластове, на панелите, хидроизолация, нови ограничителни системи, маркировка и др.

Румънските власти са информирани в поредица от срещи и писма за предстоящия ремонт.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Въпрос на вкус“ – едно щастливо връщане назад в миналото без политически привкус

За "живота едно време", но с любов, уважение и без политически привкус разказва документалната лента на Мария Вълкова "Въпрос на вкус". Идеята за създаването ѝ се ражда на един обяд, когато Мария за пореден път вижда простата храна, с която..

публикувано на 27.07.24 в 10:05

Пожарът в Гърция е прехвърлил границата с България

Два военни хеликоптера от България ще се включат днес в гасенето на пожара в планината Славянка на българо-гръцката граница. Вчера огънят от Гърция стигна и премина нашата граница. На наша територия пожарът е низов и е засегнал около 30 декара. От рано..

публикувано на 27.07.24 в 09:53

Левите се събират на традиционен събор на Бузлуджа

БСП събира днес хиляди симпатизанти на левите идеи на традиционния си митинг-събор под връх Бузлуджа в Стара планина, на който ще бъдат отбелязани 133 години от началото на организираното социалистическо движение в България. В навечерието на събитието..

публикувано на 27.07.24 в 09:10