Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров се нареди сред 16-те най-добри на Уимбълдън

Григор Димитров
Снимка: БТА

Григор Димитров постигна трисетова победа (6:3, 6:4, 6:3) над френския ветеран Гаел Монфис по пътя си към четвъртия кръг на Уимбълдън. Така той за втора поредна година достига до тази фаза на турнира.

Поставеният под номер 10 българин се справи с лекота с 37 годишния си съперник и срещата продължи само час и 47 минути. Това е втора победа на Григор Димитров над Гаел Монфис от общо шест мача. В следващия кръг негов съперник ще бъде руснакът Даниил Медведев или германецът Ян-Ленард Щруф.

След мача Григор Димитров заяви, че се чувства отлично и е готов за нови предизвикателства.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рами Киуан

В Париж на олимпиадата Киуан победи поляк и ще се изправи срещу австралиец

Европейският шампион по бокс в категория до 75 кг Рами Киуан направи успешен олимпийски дебют и се прицели директно в златния медал на игрите в Париж 2024. В откриващия си мач от олимпийската категория до 71 кг националът от Червен бряг победи с..

публикувано на 28.07.24 в 16:11
Сестри Стоеви, архив

Сестри Стоеви записаха първа победа в бадминтона в Париж

Сестрите Габриела и Стефани Стоеви започнаха с победа участието си на олимпийския турнир по бадминтон, като се наложиха в драматична среща с резултат с 2:1 гейма срещу сестрите от Хонконг Нга Тин Еюн и Пюй Лам Еюн. Следващият мач на българките е на 28..

публикувано на 27.07.24 в 17:27
Кристиян Василев

Успешно начало за България в Париж, гребците ни отиват на 1/4-финалите на скиф (Обновена)

Кристиян Василев откри българското участие на Олимпиадата в Париж. 32-годишният българин се класира за 1/4-финалите на скиф, след като завърши втори в серията си с време от 6:56.63 минути. Победител стана датчанинът Свери Нилсен с 6:53.50 мин...

публикувано на 27.07.24 в 11:39