Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ахмед Доган свиква партийния актив, Делян Пеевски не е поканен

Ахмед Доган и Делян Пеевски
Снимка: БГНЕС

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган събира част от партийния актив в лятната си резиденция “Росенец”, съобщи бТВ. Покана са получили подкрепилите го депутати и членове на движението, вкючително съпредседателят Джевдет Чакъров, но не и другият лидер Делян Пеевски.

Напрежението в партията възникна, след като част от депутатите на ДПС подкрепиха в пленарната зала проектокабинета на ГЕРБ-СДС въпреки призива на Ахмед Доган да се гласува “против”. Тогава съпредседателят на ДПС Делян Пеевски потвърди, че е имало подобно желание от страна на почетния председател, но изтъкна, че ще изпълни желанието на гражданите.

Парламентът отхвърли проектокабинета на ГЕРБ-СДС

Депутатите от ДПС, гласували срещу Желязков, с отворено писмо до Доган

В последните дни ставаме свидетели на чертаене на разделителни линии, вместо призиви за единство и заедност. Призоваваме за разум, сплотеност и единство! Подкрепяме единството и заедността на партията и заставаме категорично зад почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган!”, написаха днес на фейсбук страницата си от младежката организация на ДПС.








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кирил Петков

ПП-ДБ няма да преговаря с “Възраждане” за ново правителство

От профила си във фейсбук съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков обяви, че коалицията ПП-ДБ няма да преговаря с “Възраждане” за съставяне на кабинет. Той определи като “медийни внушения” твърденията, че подобни разговори са възможни...

публикувано на 06.07.24 в 13:28

Украинското посолство призова официалните лица у нас да не използват войната за политически цели

Украинското посолство в България призова официалните лица и политическите сили да се въздържат от използването на темата за войната за политически цели. От дипломатическата мисия подчертават, че украинците всеки ден плащат най-ужасната цена за..

публикувано на 06.07.24 в 11:19

Повечето българи подкрепят членството в НАТО

Ако се проведе референдум дали да бъде продължено членството в НАТО, 59% от българите биха отговорили утвърдително, показва проучване на Алианса. По този показател България се нарежда на предпоследно място сред 32-те страни членки – зад нея с 58% е..

публикувано на 06.07.24 в 10:13