Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков:

ПП-ДБ няма да преговаря с “Възраждане” за ново правителство

Кирил Петков
Снимка: БТА

От профила си във фейсбук съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков обяви, че коалицията ПП-ДБ няма да преговаря с “Възраждане” за съставяне на кабинет. Той определи като “медийни внушения” твърденията, че подобни разговори са възможни.

Спекулациите за евентуални преговори между двете формации започнаха след интервю на Кирил Петков, в което той заяви, че преговори могат да се водят, когато “Възраждане” се извини за обидите и докаже, че не е проруска партия. Депутатът от “Възраждане” Цончо Ганев пък заяви днес по БНТ, че е имало неофициални разговори с ПП-ДБ.

Според Кирил Петков в сегашния парламент има две потенциални мнозинства – ГЕРБ и ДПС; “Възраждане”, БСП, “Величие”, “Има такъв народ”, но ПП-ДБ не може да бъде част от тях, защото е антикорупционна и проевропейска коалиция.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Служебният премиер заяви, че се усеща липсата на редовно правителство

От Вашингтон служебният премиер Димитър Главчев заяви, че няма обяснение защо президентът още не е обявил дата за връчване на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. "Сигурно президентът Румен Радев има някакви съображения, тъй като знаете,..

публикувано на 12.07.24 в 08:23

Групата на ДПС намаля с още двама депутати

След изключването на 17-те депутати от ДПС, сред които и Джевдет Чакъров, другият председател на движението, стана ясно, че депутатът Ахмед Вранчев е изразил писмено желанието си да напусне парламентарната група на ДПС. Заявлението му беше прочетено от..

публикувано на 11.07.24 в 16:11

Парламентарната група на ДПС се разцепи, вторият мандат за кабинет отива в ПП-ДБ

Парламентарната група на ДПС изключи 17 народни представители. Сред тях е и съпредседателят Джевдет Чакъров. Решението бе прочетено в пленарна зала от зам.-председателя на Народното събрание Росица Кирова.  Всички изключени са участвали в срещата при..

публикувано на 11.07.24 в 12:38