Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Постоянната комисия на НАТО няма да участва във военноморското учение “Бриз – 2024”

Снимка: БТА

За първи път постоянната комисия на НАТО няма да се включи в Националното военноморско учение “Бриз – 2024” заради различната ситуация, в която се намираме, съобщи командирът на Военноморските сили в България контраадмирал Кирил Михайлов, който на официална церемония в Бургас посрещна корабите от новосформираната Противоминна военноморска група в Черно море.

Групата от четири противоминни кораби – два турски, един румънски и българският минен ловец “Струма”, има за цел да прочисти западната част на морето от военни мини. Периметърът й на действие ще обхване морските пространства на трите страни.

Освен кораби в учението участват и други средства като три морски патрулни самолета от Съединените щати, Франция и Турция, белгийските военно-морски сили със специализиран автономен подводен апарат, офицери от още много държави”, заяви контраадмирал Кирил Михайлов.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температурите се покачват до 37 градуса

В неделя ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще продължат да се повишават и максималните ще бъдат между 32° и 37°, в София – около 32°. В планините също ще бъде слънчево...

публикувано на 06.07.24 в 18:30
Египетски лешояд

Две египетски лешоядчета се излюпиха в Родопите

Българското дружество за защита на птиците съобщи за първото успешно размножаване на египетски лешояд в дивата природа у нас. Птицата се смята за най-застрашения вид на Балканския полуостров. Женската птица на име Изи е излюпена и отгледана в..

публикувано на 06.07.24 в 14:55

МВнР: Не пътувайте до Сицилия и околните острови заради изригването на Етна и Стромболи

По повод активизирането на вулканите Етна и Стромболи в Италия външното ни министерство препоръча да не се пътува до Сицилия и околните острови през следващите дни. Междувременно стана ясно, че летището в град Катания е подновило работа, след като..

публикувано на 06.07.24 в 09:33