Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Демократи за силна България”:

ПП-ДБ да поиска третия мандат и да предложи технически кабинет

Снимка: dsb.bg

Партия “Демократи за силна България” предлага на партньорите си от коалиция ПП-ДБ да поискат третия проучвателен мандат, за да се опитат да съставят технически кабинет, гарантиращ “европейския демократичен, правов и антикорупционен ред и съхраняването на парламентарната република”. Това, според ДСБ, е начинът да се излезе от политическата криза.

Според Изпълнителния съвет на партията решението на ГЕРБ да провали ротацията в редовното правителство, да предизвика поредните извънредни избори и да не успее да състави кабинет с първия мандат увеличават заплахите пред демократичната система на управление.

ДСБ определя “Продължаваме Промяната - Демократична България” като “естествено обединение на хора, споделящи общи ценности, единствена алтернатива на корупционното статукво и основен гарант за отстояване европейския път и членството на страната в НАТО”.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът откликна на желанието на ПП-ДБ за извънредна среща

Президентът Румен Радев ще проведе среща с представители на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), съобщиха от пресслужбата на президента. Разговорът ще е на "Дондуков" 2 от 16:00 часа, на 15 юли по..

публикувано на 15.07.24 в 11:51
Тошко Йорданов

ИТН би преговаряла за правителство с втория мандат

“Има такъв народ” ще отиде на разговори с “Продължаваме промяната - Демократична България”, ако коалицията реши да осъществи втория мандат за съставяне на правителство, заяви пред БНР председателят на парламентарната група Тошко Йорданов. “..

публикувано на 14.07.24 в 13:26
Триъгълникът на властта

Опитът за убийство на Доналд Тръмп предизвика реакции сред българските политици

Българските политици и институции осъдиха опита за убийство на кандидата за президент на Съединените щати Доналд Тръмп. “ Дълбоко сме шокирани от yжасяващата атака над бившия президент Доналд Тръмп по време на събитие от кампанията му...

публикувано на 14.07.24 в 11:59