Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Демократи за силна България”:

ПП-ДБ да поиска третия мандат и да предложи технически кабинет

Снимка: dsb.bg

Партия “Демократи за силна България” предлага на партньорите си от коалиция ПП-ДБ да поискат третия проучвателен мандат, за да се опитат да съставят технически кабинет, гарантиращ “европейския демократичен, правов и антикорупционен ред и съхраняването на парламентарната република”. Това, според ДСБ, е начинът да се излезе от политическата криза.

Според Изпълнителния съвет на партията решението на ГЕРБ да провали ротацията в редовното правителство, да предизвика поредните извънредни избори и да не успее да състави кабинет с първия мандат увеличават заплахите пред демократичната система на управление.

ДСБ определя “Продължаваме Промяната - Демократична България” като “естествено обединение на хора, споделящи общи ценности, единствена алтернатива на корупционното статукво и основен гарант за отстояване европейския път и членството на страната в НАТО”.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Илиана Иванова

България може да изгуби средствата по ПВУ, предупреди еврокомисар Илиана Иванова

Има реална опасност страната ни да изгуби средствата по Плана за възстановяване и устойчивост , заяви пред бТВ еврокомисарят по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова. По думите й, политическата обстановка..

публикувано на 14.07.24 в 11:03
Филиз Хюсменова

Обвиненията за отправени заплахи на етническа основа са смешен плач

“ Съпротивителните сили на ДПС не са срещу етносни качества и характеристики, а срещу начина на вземане на решения, управление, сепариране и противопоставяне .” Този коментар в социалните мрежи направи Филиз Хюсменова, която първа напусна не само..

публикувано на 13.07.24 в 16:02
Николай Денков

Илюзия са опитите за съставяне на стабилен кабинет

“ Този парламент е като плаващи пясъци – война в ДПС, разцепено БСП, разпаднало се “Величие. ” След тези думи председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Николай Денков обяви, че “Продължаваме промяната” и “Демократична България” са направили..

публикувано на 13.07.24 в 13:16