Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Денков:

Предложението за технически кабинет има предимства, но и проблеми

Николай Денков
Снимка: БТА

Предложението на “Демократи за силна България” за техническо правителство с третия мандат има своите предимства, но има и своите проблеми, затова трябва да се обсъди внимателно, заяви председателят на парламентарната група ПП-ДБ Николай Денков преди заседанието на Националния съвет на партия “Продължаваме промяната”.

“Демократи за силна България”: ПП-ДБ да поиска третия мандат и да предложи технически кабинет

Бившият премиер изтъкна, че всеки кабинет трябва да има ясна политическа подкрепа. “Докато Делян Пеевски е на политическия терен, ние нямаме никакъв шанс да говорим с ДПС по политики. Ако Пеевски бъде премахнат, тогава вече ще можем да говорим”, добави той.

Николай Денков призова да се изчака връчването на втория мандат и тогава да се вземе решение относно предложението на ДСБ за технически кабинет.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Има такъв народ" започва разговори за експертен кабинет

Парламентарната група на "Има такъв народ" обяви, че днес започва преговори с останалите политически сили и независимите депутати в рамките на 50-ия парламент, след като получи третия и последен проучвателен мандат за съставяне на правителство от..

публикувано на 30.07.24 в 07:25

До края на седмицата ще е ясно дали ще има редовно правителство

За незабавно пристъпване към разговори с останалите политически формации в 50-ото Народно събрание, призова президентът Румен Радев представителите на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН). Той им връчи третия, последен, мандат за..

публикувано на 29.07.24 в 13:03

България следи с тревога изявленията на Скопие за Коридор №8

Правителството на България следи с нарастваща тревожност изявления и декларации на официални представители на Северна Македония, насочени към нарушаване на международни ангажименти в областта на инфраструктурната свързаност, включително чрез..

публикувано на 29.07.24 в 12:53