Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Денков:

Предложението за технически кабинет има предимства, но и проблеми

Николай Денков
Снимка: БТА

Предложението на “Демократи за силна България” за техническо правителство с третия мандат има своите предимства, но има и своите проблеми, затова трябва да се обсъди внимателно, заяви председателят на парламентарната група ПП-ДБ Николай Денков преди заседанието на Националния съвет на партия “Продължаваме промяната”.

“Демократи за силна България”: ПП-ДБ да поиска третия мандат и да предложи технически кабинет

Бившият премиер изтъкна, че всеки кабинет трябва да има ясна политическа подкрепа. “Докато Делян Пеевски е на политическия терен, ние нямаме никакъв шанс да говорим с ДПС по политики. Ако Пеевски бъде премахнат, тогава вече ще можем да говорим”, добави той.

Николай Денков призова да се изчака връчването на втория мандат и тогава да се вземе решение относно предложението на ДСБ за технически кабинет.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът Румен Радев: Политическата система в България е тежко заболяла

Държавният глава Румен Радев заяви, че в петък сутринта ще обяви решението си кога ще връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. По повод коментар на Делян Пеевски, че президентът не си е на мястото, докато страната е обхваната от..

публикувано на 18.07.24 в 18:51
Божидар Божанов

ПП-ДБ не могат да направят правителство, ще върнат втория мандат

Няма подкрепа за нашия подход, а именно антикорупционни закони и след това разговор за правителство. Това ни поставя в ситуация да не можем да реализираме втория мандат, заяви Божидар Божанов от преговорния екип на "Продължаваме промяната – Демократична..

публикувано на 18.07.24 в 10:48

С декларация срещу корупцията ПП-ДБ искат подкрепа за съставяне на кабинет

"Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП-ДБ), публикува своята "декларация за излизане от политическата криза в България". Коалицията поиска подкрепа за декларацията от 160 депутата в парламента, за да приемат втория мандат за съставяне на..

публикувано на 16.07.24 в 09:04