Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увеличение от 20% на заплатите в туристическия сектор

Евтим Милошев
Снимка: Ани Петрова

20-процентов ръст на възнагражденията на хората, заети в летния туристически сезон, отчете служебният министър на туризма Евтим Милошев. Пред БНР той заяви, че недостигът на работна ръка в бранша не се дължи единствено на заплащането, което, по думите му, не е ниско.

По-скоро като цяло в България има една трайна безработица  хора, които нито се опитват да повишат квалификацията си, нито сериозно търсят работа”, обясни министърът. Той добави, че се полагат огромни усилия за запазване на работещите в туристическия бранш, както и заплатите им бъдат конкурентноспособни на парите в останалите сектори.

Бизнесът очаква от властите облекчаване на вноса на работна ръка

Сравнително малко нарушения по Черноморието установи Министерството на туризма

По Черноморието има предложения за всекиго – и за най-капризните туристи, и за най-платежоспособните, има великолепни места”, каза още министърът.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Христо Иванов

Христо Иванов, "Да, България": Съдебната реформа отиде в кошчето за боклук

"Съдебната реформа отиде в кошчето за боклук. Това е модел, при който се вижда пълната лудост да концентрираш толкова власт на върха на една репресивна институция и да няма контрол над фигурата, която я управлява. Съдът каза, че България е прокурорска..

публикувано на 27.07.24 в 11:28

Празник на пъпеша събира в Българево любителите на вкусния плод

На 27 и 28 юли в училищния парк на най-голямото каварненско село - Българево, ще се проведе Празник на пъпеша. Събитието е традиционно за Българево и се провежда за 16-а поредна година. Празничната програма и в двете вечери започва в 19.00 ч. Предвидени..

публикувано на 27.07.24 в 10:56

Български успех на Международния турнир на младите физици в Будапеща

Българският отбор се представи на изключително високо ниво по време на Международния турнир на младите физици (IYPT) в град Будапеща, където участваха 38 страни от целия свят. Родните ни състезатели заслужено спечелиха сребърни отборни медали...

публикувано на 27.07.24 в 10:25