20-процентов ръст на възнагражденията на хората, заети в летния туристически сезон, отчете служебният министър на туризма Евтим Милошев. Пред БНР той заяви, че недостигът на работна ръка в бранша не се дължи единствено на заплащането, което, по думите му, не е ниско.
“По-скоро като цяло в България има една трайна безработица – хора, които нито се опитват да повишат квалификацията си, нито сериозно търсят работа”, обясни министърът. Той добави, че се полагат огромни усилия за запазване на работещите в туристическия бранш, както и заплатите им бъдат конкурентноспособни на парите в останалите сектори.
Бизнесът очаква от властите облекчаване на вноса на работна ръка
Сравнително малко нарушения по Черноморието установи Министерството на туризма
“По Черноморието има предложения за всекиго – и за най-капризните туристи, и за най-платежоспособните, има великолепни места”, каза още министърът.
Френско-българска търговска и индустриална камара днес организира посрещане на новото божоле в София. По стара френска традиция всяка година в третия четвъртък на ноември се посреща първото младо вино божоле. Традицията вече близо 20 години се..
Министерският съвет одобри проект на споразумение за дарителство между Световната здравна организация и България за предоставяне на доброволна вноска в подкрепа на дейността на организацията в Ивицата Газа в размер на 100 хил. евро. Финансирането ще..
За четвърта година Forbes събира на една сцена умовете зад най-значимите иновации в българската индустрия. По време на събитието, което ще се проведе в Центъра за съвременни изкуства "Топлоцентрала" в София, ще бъдат обявени и победителите във Forbes..
От следващата учебна година профилираната гимназия с интензивно изучаване на румънски език "Михай Еминеску" може да бъде преместена в сграда в центъра на..
В Деня на християнското семейство, в брой 27 на предаването, слушайте: Какви неразказани френско-български истории разказва българското..
Френско-българска търговска и индустриална камара днес организира посрещане на новото божоле в София. По стара френска традиция всяка година в третия..