Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доган поиска оставката на Пеевски и негови поддръжници в ДПС

Снимка: БГНЕС

В призив към всички "депесари" почетният председател на ДПС Ахмед Доган поиска оставката на председателят на парламентарната група Делян Пеевски и на други 5 знакови имена в Движението. Мотивите са: системно неспазване на Устава на ДПС; грубо погазване на решенията на последната Национална конференция на ДПС; брутално отношение към членовете на централните ръководни органи, към депутатите на ДПС, към областните и общински структури. "Умишлено се създава страхова психоза за живота, работата и имуществото на хората. Никой не може да открадне или да присвои ДПС“, заявява Доган.

Дадените оценки са несъстоятелни , а настояването за оставки нарушава Устава на ДПС, отговори Пеевски. "Двамата с Ахмед Доган се познаваме прекалено добре и двамата знаем каква е истината. Никой не може да спре новото начало", пише още Пеевски.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слави Трифонов

ИТН връща мандата за съставяне на кабинет неизпълнен

“Има такъв народ” ще върне утре на президента Румен Радев третия мандат за съставяне на правителство неизпълнен, съобщи във фейсбук страницата си лидерът на партията Слави Трифонов. “ Сигурен съм, че българският избирател е мъдър и ще постъпи правилно..

публикувано на 04.08.24 в 16:00

ГЕРБ-СДС отказа да подкрепи правителство с мандата на ИТН

ГЕРБ-СДС няма да подкрепи правителство с третия мандат, стана ясно след тричасови консултации с “Има такъв народ”. На тях мандатоносителят ИТН представи приоритетите си в правосъдието, енергетиката и външната политика. Разговорите започнаха с въпрос..

публикувано на 03.08.24 в 14:21
Димитър Главчев

Запазването на българския език и култура сред българските общности зад граница е изключително важно

Служебният премиер Димитър Главчев се ангажира през своя мандат да приведе в действие законодателните промени, свързани със Съвета за координация на политиките за българите извън страната. “ Срокът за приемане на правилник за Съвета и дейността му е..

публикувано на 03.08.24 в 09:06