Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доган поиска оставката на Пеевски и негови поддръжници в ДПС

Снимка: БГНЕС

В призив към всички "депесари" почетният председател на ДПС Ахмед Доган поиска оставката на председателят на парламентарната група Делян Пеевски и на други 5 знакови имена в Движението. Мотивите са: системно неспазване на Устава на ДПС; грубо погазване на решенията на последната Национална конференция на ДПС; брутално отношение към членовете на централните ръководни органи, към депутатите на ДПС, към областните и общински структури. "Умишлено се създава страхова психоза за живота, работата и имуществото на хората. Никой не може да открадне или да присвои ДПС“, заявява Доган.

Дадените оценки са несъстоятелни , а настояването за оставки нарушава Устава на ДПС, отговори Пеевски. "Двамата с Ахмед Доган се познаваме прекалено добре и двамата знаем каква е истината. Никой не може да спре новото начало", пише още Пеевски.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

България е представена във Вашингтон от служебния премиер Д. Главчев

В срещата на върха на НАТО от 09 до 11 юли във Вашингтон ще участва служебният премиер и външен министър Димитър Главчев. В делегацията, водена от премиера, ще участват служебният министърът на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал..

публикувано на 09.07.24 в 06:50
Делян Пеевски

ДПС ще сондира нагласите сред политическите сили за втория мандат

ДПС първо ще пусне писма до останалите парламентарни групи дали са готови да подкрепят втория мандат за съставяне на правителство. След като събра на среща в София част от областните структури на партията,  председателят на ДПС Делян Пеевски заяви: "Няма..

публикувано на 08.07.24 в 17:11

Бъдещето на Украйна е в НАТО, заяви посланикът на САЩ в София Кенет Мертен

Единодушни сме, че бъдещето на Украйна е в НАТО и че въпросът не е дали ще се присъедини, а кога. Това заявява в интервю за в-к "Труд" посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Преди срещата на върха на Алианса във Вашингтон по повод 75 години от..

публикувано на 08.07.24 в 08:55