Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Групата на ДПС намаля с още двама депутати

Снимка: БТА

След изключването на 17-те депутати от ДПС, сред които и Джевдет Чакъров, другият председател на движението, стана ясно, че депутатът Ахмед Вранчев е изразил писмено желанието си да напусне парламентарната група на ДПС. Заявлението му беше прочетено от зам.-председателя на НС Росица Кирова. След него и депутатът Димитър Николов подаде заявление в парламента, че вече не желае да бъде част от парламентарната група на ДПС. 

Така отпадналите от ПГ на ДПС стават 19, а ПГ на ДПС вече наброява 25 народни представители. В парламента Рамадан Аталай, един от първите изключени, изтъкна, че е абсурдно да се мисли, че почетният председател може да изгуби битката с Делян Пеевски.

"Вие как си представяте господин Доган да се отцепи от Движението за права и свободи?" - попита Аталай и добави, че последната дума е на Централния съвет и ако той реши, "че Пеевски не е прав, той и да продължава да упорства, нещата ще бъдат решени“. Очаква се до дни да бъде свикан Централният съвет на Движението и на него може да присъства лично Ахмед Доган, където да бъдат взети тези решения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България поема към поредни парламентарни избори

След като парламентарната група на партия "Има такъв народ" върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство, президентът Румен Радев продължава с процедурата по назначаване на служебно правителство и насрочване на седми предсрочни..

публикувано на 05.08.24 в 13:44
Слави Трифонов

ИТН връща мандата за съставяне на кабинет неизпълнен

“Има такъв народ” ще върне утре на президента Румен Радев третия мандат за съставяне на правителство неизпълнен, съобщи във фейсбук страницата си лидерът на партията Слави Трифонов. “ Сигурен съм, че българският избирател е мъдър и ще постъпи правилно..

публикувано на 04.08.24 в 16:00

ГЕРБ-СДС отказа да подкрепи правителство с мандата на ИТН

ГЕРБ-СДС няма да подкрепи правителство с третия мандат, стана ясно след тричасови консултации с “Има такъв народ”. На тях мандатоносителят ИТН представи приоритетите си в правосъдието, енергетиката и външната политика. Разговорите започнаха с въпрос..

публикувано на 03.08.24 в 14:21