Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Групата на ДПС намаля с още двама депутати

Снимка: БТА

След изключването на 17-те депутати от ДПС, сред които и Джевдет Чакъров, другият председател на движението, стана ясно, че депутатът Ахмед Вранчев е изразил писмено желанието си да напусне парламентарната група на ДПС. Заявлението му беше прочетено от зам.-председателя на НС Росица Кирова. След него и депутатът Димитър Николов подаде заявление в парламента, че вече не желае да бъде част от парламентарната група на ДПС. 

Така отпадналите от ПГ на ДПС стават 19, а ПГ на ДПС вече наброява 25 народни представители. В парламента Рамадан Аталай, един от първите изключени, изтъкна, че е абсурдно да се мисли, че почетният председател може да изгуби битката с Делян Пеевски.

"Вие как си представяте господин Доган да се отцепи от Движението за права и свободи?" - попита Аталай и добави, че последната дума е на Централния съвет и ако той реши, "че Пеевски не е прав, той и да продължава да упорства, нещата ще бъдат решени“. Очаква се до дни да бъде свикан Централният съвет на Движението и на него може да присъства лично Ахмед Доган, където да бъдат взети тези решения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът: Нашето общество очаква отстояването на националните интереси

Преодоляването на политическата криза изисква връщането на принципите в политиката и партиите да осъзнаят много ясно, че доверието е залогът за техния успех, изтъкна пред журналисти президентът Румен Радев по повод предстоящите избори. По думите..

публикувано на 12.09.24 в 13:16

Регистрирани за изборите са 28 партии и 11 коалиции

За предстоящите предсрочни избори на 27 октомври 28 партии и 11 коалиции подадоха документи за участие. Предизборната кампания за седмите, в рамките на 4 години, парламентарни избори започва на 27 септември. ЦИК регистрира всички партии и..

публикувано на 12.09.24 в 10:31

Съдът допусна до изборите "ДПС - Ново начало" на Делян Пеевски

Върховният административен съд отмени като незаконосъобразен отказа на Централната избирателна комисия да регистрира коалицията "Движение за права и свободи - Ново начало" (едната от двете фракции на ДПС) за участие в парламентарните избори на 27..

обновено на 11.09.24 в 17:22