Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът очаква ПП-ДБ да се определят, за да връчи мандат за правителство

Снимка: БТА

Очаквам "Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) ясно да заявят дали ще бъдат опозиция или ще потърсят подкрепа за съставяне на правителство, съобщи президентът Румен Радев в Бургас, където присъства на учението "Бриз 2024".

Той призова депутатите да осмислят в дълбочина динамиката на политическите процеси и да положат усилия да върнат здравия разум в парламента. "Устойчиво мнозинство ще има само ако партиите се унифицират около националните интереси или политическата криза ще ескалира", предупреди Радев. За събитията в ДПС той каза, че всичко, което се случва с партиите, влияе на политическата обстановка. "Аз в кухнята на партиите не се меся“, подчерта Радев.

ПП-ДБ трябва да получи втория мандат за съставяне на правителство, след като парламентарната група на ДПС се подели и движението от втора политическа сила отиде на четвърта позиция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ахмед Доган и Делян Пеевски

Ахмед Доган свиква партийния актив, Делян Пеевски не е поканен

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган събира част от партийния актив в лятната си резиденция “Росенец”, съобщи бТВ. Покана са получили подкрепилите го депутати и членове на движението, вкючително съпредседателят Джевдет Чакъров, но не и другият..

публикувано на 06.07.24 в 12:02

Украинското посолство призова официалните лица у нас да не използват войната за политически цели

Украинското посолство в България призова официалните лица и политическите сили да се въздържат от използването на темата за войната за политически цели. От дипломатическата мисия подчертават, че украинците всеки ден плащат най-ужасната цена за..

публикувано на 06.07.24 в 11:19

Повечето българи подкрепят членството в НАТО

Ако се проведе референдум дали да бъде продължено членството в НАТО, 59% от българите биха отговорили утвърдително, показва проучване на Алианса. По този показател България се нарежда на предпоследно място сред 32-те страни членки – зад нея с 58% е..

публикувано на 06.07.24 в 10:13