Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Денков:

Илюзия са опитите за съставяне на стабилен кабинет

Николай Денков
Снимка: БТА

Този парламент е като плаващи пясъци – война в ДПС, разцепено БСП, разпаднало се “Величие.

След тези думи председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Николай Денков обяви, че “Продължаваме промяната” и “Демократична България” са направили план, който цели в тази трудна среда да постигнат максималното и той ще бъде обявен през следващите дни. Според бившия премиер обаче опитите за създаването на стабилно правителство са пълна илюзия.

Преди заседанието Националния съвет на “Продължаваме промяната” за действията около втория мандат за съставяне на кабинет коментар направи и бившият вицепремиер и финансов министър Асен Василев. По думите му, в парламента няма проевропейско и антикорупционно мнозинство, затова и не е възможно да се образува правителство, което да води България към Европа и към по-стабилни доходи

Парламентарната група на ДПС се разцепи, вторият мандат за кабинет отива в ПП-ДБ

Президентът очаква ПП-ДБ да се определят, за да връчи мандат за правителство

Президентът Румен Радев ще връчи втория проучвателен мандат на “Продължаваме промяната - Демократична България”, след като 17 народни представители от ДПС напуснаха парламентарната група и партията от втора политическа сила стана четвърта.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Николай Денков

Предложението за технически кабинет има предимства, но и проблеми

Предложението на “Демократи за силна България” за техническо правителство с третия мандат има своите предимства, но има и своите проблеми, затова трябва да се обсъди внимателно , заяви председателят на парламентарната група ПП-ДБ Николай Денков..

публикувано на 07.07.24 в 12:57

ПП-ДБ да поиска третия мандат и да предложи технически кабинет

Партия “Демократи за силна България” предлага на партньорите си от коалиция ПП-ДБ да поискат третия проучвателен мандат, за да се опитат да съставят технически кабинет, гарантиращ “ европейския демократичен, правов и антикорупционен ред и..

публикувано на 07.07.24 в 11:42
Кирил Петков

ПП-ДБ няма да преговаря с “Възраждане” за ново правителство

От профила си във фейсбук съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков обяви, че коалицията ПП-ДБ няма да преговаря с “Възраждане” за съставяне на кабинет. Той определи като “медийни внушения” твърденията, че подобни разговори са възможни...

публикувано на 06.07.24 в 13:28