Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът летя над София и коментира мандата за съставяне на правителство

Снимка: БТА

Очаквам още тези дни да стане ясно ще има ли мнозинство в парламента и подкрепа за мандата, даден на втората по численост парламентарна група. Реакциите на останалите парламентарно представени партии ще бъдат ясен знак за това дали ще има такава подкрепа. "И съответно аз да взема своето решение", каза президентът Румен Радев. Той обясни, че ще се съобрази с програмата на българския парламент. Винаги съм се водил от Конституцията, така ще постъпя и сега, категоричен бе държавният глава. 

Радев направи своето изявление пред журналисти в авиобаза "Враждебна", където участва в отбелязване 20-годишнината от приемането в състава на Военновъздушните сили на учебно-тренировъчните самолети от платформата на Pilatus PC. С машина РС-21 на швейцарската компания президентът летя около час над София.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Синдикатите искат увеличаване на заплатите в държавния сектор с 10 на сто

Най-големият синдикат в страната КНСБ иска в бюджета за 2025 г. да бъде заложено увеличение на всички работни заплати с 10%. По изчисления на КНСБ, това ще струва малко под 900 млн. евро, каза президентът на синдиката Пламен Димитров. Вече е имало..

публикувано на 16.07.24 в 12:21

Продължава гасенето на пожарите в страната, критичната точка е Стара Загора

Периметърът от 12 км на големия пожар северно от Стара Загора е заграден, съобщи областният управител Методи Марков. Към момента има шест огнища. По обяд се очаква концентрация на техника, като в гасенето ще се включат два хеликоптера на армията...

публикувано на 16.07.24 в 08:29

Изложбата "Fake (f)or Real" представя любопитни факти около най-големите фалшификации в историята

Домът на европейската история – Брюксел гостува на Националния етнографски музей с пътуващата изложба "Истина или лъжа? История на подправянията и фалшификациите". Експозицията ще остане в София от 16 юли до 20 октомври, съобщава НЕМ. Изложбата, чието..

публикувано на 16.07.24 в 07:10