Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избраха Андрей Ковачев за квестор в Европейския парламент

Снимка: БТА

Евродепутатът Андрей Ковачев от ГЕРБ и семейството на Европейската народна партия бе избран за един от петимата нови квестори в Европейския парламент. Ковачев ще бъде единственият българин в ръководството на Европарламента в този мандат. Той бе избран при първото гласуване с най-много гласове - 559 от 669 подадени и 641 действителни, при необходимо мнозинство от 321 гласа. 

Евродепутатите гласуваха два пъти за определянето на новите квестори. Европарламентът вече преизбра Роберта Мецола за председател на институцията за идните 2,5 години. Евродепутатите определиха в две гласувания и нейните 14 заместници, като сред тях няма представители на "Патриоти за Европа" и "Европа на суверенните нации". 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Остава в сила червеният код за много големи горещини в цялата страна

В четвъртък  ще е слънчево и много горещо. След обяд в Северна България и западните масиви ще се заоблачи, ще духа вятър и на места значително ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 19° и 25°, в София 20°. Максималните ще са от 37° до..

публикувано на 17.07.24 в 19:05

Българите ще могат да влизат в Беларус без виза и през сухопътните граници

Беларус временно разшири безвизовия режим за България и още 34 страни. Лидерът на Беларус Александър Лукашенко одобри предложението гражданите на 35 държави, вкл. България, да влизат без визи през шосейни и жп гранични пунктове и да остават в страната до 30..

публикувано на 17.07.24 в 18:50

Пощите ще обменят левове в евро в малките населени места след влизането ни в Еврозоната

Левове в евро ще могат да се обменят безплатно в 2230 станции на "Български пощи" в населени места, в които няма банки. Правителството възложи на "Български пощи" да обменя на каса банкноти и монети от левове в евро за срок от 6 месеца, считано от датата..

публикувано на 17.07.24 в 17:17