Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избраха Андрей Ковачев за квестор в Европейския парламент

Снимка: БТА

Евродепутатът Андрей Ковачев от ГЕРБ и семейството на Европейската народна партия бе избран за един от петимата нови квестори в Европейския парламент. Ковачев ще бъде единственият българин в ръководството на Европарламента в този мандат. Той бе избран при първото гласуване с най-много гласове - 559 от 669 подадени и 641 действителни, при необходимо мнозинство от 321 гласа. 

Евродепутатите гласуваха два пъти за определянето на новите квестори. Европарламентът вече преизбра Роберта Мецола за председател на институцията за идните 2,5 години. Евродепутатите определиха в две гласувания и нейните 14 заместници, като сред тях няма представители на "Патриоти за Европа" и "Европа на суверенните нации". 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МВнР препоръча на българите да не пътуват до Япония заради мощен тайфун

Министерството на външните работи призова българите, живеещи в Япония или планиращи пътуване до страната, да се въздържат от пътувания там през следващите два дни заради мощния тайфун “Ампил”. От институцията съветват също да се спазват препоръките на..

публикувано на 16.08.24 в 09:33

Мистерия с притежателя на незаконния дом за стари хора в Банкя

Незаконният дом за стари хора в Банкя, в който при пожар загина един човек, а трима бяха ранени, е притежание на фирма с регистриран пансион за животни, при това на друг адрес, съобщи пред БНТ зам. социалният министър Лазар Лазаров. Той заяви, че не е..

публикувано на 16.08.24 в 08:34

Слънчево време с превалявания на места

В петък ще преобладава слънчево време. Следобед над западните и централните части от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, за София – около 34°...

публикувано на 15.08.24 в 19:05