Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Видин патриарх Даниил започва обиколка из епархиите

Патриарх Даниил
Снимка: БТА

Новоизбраният български патриарх Даниил започва посещения на епархиите в страната. Първият град, който ще посети, е Видин, съобщиха от Видинската митрополия. Градът е център на епархията, която той оглавяваше преди да бъде избран за български патриарх.
Днес от 18.00 ч. патриарх Даниил ще бъде посрещнат с литийно шествие на площад "Бдинци". Негово Светейшество ще отправи първото си патриаршеско благословение към жителите и гостите на града. Шествието ще продължи към катедрален храм "Св. вмчк Димитър Солунски", където хората ще имат възможност лично да го поздравят и да получат благословение, предава БТА.

Видинският митрополит Даниил беше избран на 30 юни за български патриарх и Софийски митрополит от делегатите на Патриаршеския избирателен църковен събор. Изборът беше осъществен след балотаж между Врачанския митрополит Григорий и Видинския митрополит Даниил.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Паметникът на Васил Левски в Карлово

България отбелязва 187 години от рождението на Васил Левски

Себеотрицание, честност, борбеност и вяра в правото на национална свобода и достоен живот. Всичко това олицетворява един от най-обичаните български национални герои – Васил Левски. На 18 юли тази година България ще отбележи 187 години от неговото..

публикувано на 17.07.24 в 10:10
ГКПП „ Гюешево“

Българските и македонските власти се срещнаха заради пограничните пожари

Граничните власти на България и Северна Македония проведоха среща на граничния пункт Гюешево. Обсъдена е пожарната обстановка, каза за БНР областният управител на Кюстендил Александър Пандурски. Началникът на Регионалния граничен сектор-Кюстендил Светлин..

публикувано на 17.07.24 в 08:25

Продължава борбата с пожарите, дъждове причиниха щети в Северна България

Критична остава обстановката с пожарите в страната. Овладян е пожарът край Стара Загора. Дежурни екипи следят обстановката и край пловдивското село Отец Паисиево. Огънят там е частично овладян, но има все още тлеещи огнища и хеликоптери обливат района с..

публикувано на 17.07.24 в 08:17