Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП-ДБ не могат да направят правителство, ще върнат втория мандат

Божидар Божанов
Снимка: БТА

Няма подкрепа за нашия подход, а именно антикорупционни закони и след това разговор за правителство. Това ни поставя в ситуация да не можем да реализираме втория мандат, заяви Божидар Божанов от преговорния екип на "Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП-ДБ) след проведени срещи с парламентарните групи от 50-ото Народно събрание. 

"Няма да злоупотребяваме с времето и сме готови да върнем обратно веднага мандата в първия удобен за президента Румен Радев момент", подчерта и съпредседателят на ПП Кирил Петков. Председателят на парламентарната група Николай Денков не коментира дали ще подкрепят трети мандат за кабинет: "Няма никакъв смисъл в момента да обсъждаме какво ще се случи в хипотетична ситуация, нека да се връчи третия мандат, нека да видим кой ще бъде носителят, нека да видим какво ще бъде предложението, тогава ще отговорим". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ахмед Доган и Делян Пеевски

Ахмед Доган свиква партийния актив, Делян Пеевски не е поканен

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган събира част от партийния актив в лятната си резиденция “Росенец”, съобщи бТВ. Покана са получили подкрепилите го депутати и членове на движението, вкючително съпредседателят Джевдет Чакъров, но не и другият..

публикувано на 06.07.24 в 12:02

Украинското посолство призова официалните лица у нас да не използват войната за политически цели

Украинското посолство в България призова официалните лица и политическите сили да се въздържат от използването на темата за войната за политически цели. От дипломатическата мисия подчертават, че украинците всеки ден плащат най-ужасната цена за..

публикувано на 06.07.24 в 11:19

Повечето българи подкрепят членството в НАТО

Ако се проведе референдум дали да бъде продължено членството в НАТО, 59% от българите биха отговорили утвърдително, показва проучване на Алианса. По този показател България се нарежда на предпоследно място сред 32-те страни членки – зад нея с 58% е..

публикувано на 06.07.24 в 10:13