Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЧК оказва подкрепа на пострадалите от пожарите

Снимка: БЧК

В засегнатите от пожарите населени места екипи на БЧК оказват подкрепа на пострадалите, предаде БТА. Доброволци и служители на БЧК-Ямбол са в с. Воден, където подпомагат дейностите на специализираните екипи на РД "Пожарна безопасност и защита на населението", представителите на МВР и на Горското стопанство. Съвместно с Община Болярово в следващите три дни екипите ще предоставят хранителни пакети и вода в кметството на с. Воден. В засегнатите общини ще бъде извършена и оценка на нуждите на жителите и ще бъдат раздадена допълнително бутилирана минерална вода.

БЧК-Пловдив, съвместно с представители на кметството на с. Отец Паисиево и на местното население, предоставят вода и храна на пострадалото население и специализираните екипи, работещи на терен. Там също се извършва оценка на нуждите и ще бъдат раздадени бутилки с минерална вода на нуждаещите се, дарени на организацията.

Българският Червен кръст е в постоянна комуникация и координация с местните власти, институциите и службите, работещи на терен и има готовност, при необходимост, да предостави и други материали от първа необходимост от резерва си за бедствия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Паметникът на Васил Левски в Карлово

България отбелязва 187 години от рождението на Васил Левски

Себеотрицание, честност, борбеност и вяра в правото на национална свобода и достоен живот. Всичко това олицетворява един от най-обичаните български национални герои – Васил Левски. На 18 юли тази година България ще отбележи 187 години от неговото..

публикувано на 17.07.24 в 10:10
ГКПП „ Гюешево“

Българските и македонските власти се срещнаха заради пограничните пожари

Граничните власти на България и Северна Македония проведоха среща на граничния пункт Гюешево. Обсъдена е пожарната обстановка, каза за БНР областният управител на Кюстендил Александър Пандурски. Началникът на Регионалния граничен сектор-Кюстендил Светлин..

публикувано на 17.07.24 в 08:25

Продължава борбата с пожарите, дъждове причиниха щети в Северна България

Критична остава обстановката с пожарите в страната. Овладян е пожарът край Стара Загора. Дежурни екипи следят обстановката и край пловдивското село Отец Паисиево. Огънят там е частично овладян, но има все още тлеещи огнища и хеликоптери обливат района с..

публикувано на 17.07.24 в 08:17