Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията по бюджет и финанси задължи служебното правителство да осигури нужната помощ за пострадалите от пожарите

Снимка: БТА

Парламентарната комисия по бюджет и финанси прие решение, с което задължава Министерски съвет незабавно да предприеме необходимите действия за осигуряване на средства от бюджета за подпомагане на пострадалите от пожарите лица, предаде БТА. Министерски съвет трябва ежеседмично да информира Народно събрание за предприетите действия, както и да осигури необходимите средства за закупуване на летателна техника за гасене на пожари за нуждите на МВР. 

МС се задължава също да внесе доклад в НС за предприетите действия за усвояване на отпуснатите средства по оперативна програма "Околна среда" среда за купуване на противопожарна техника за превенция на горските пожари. Очаква се парламентът да обсъди доклада на комисията на заседанието си в петък по решение на Председателския съвет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Избраха Андрей Ковачев за квестор в Европейския парламент

Евродепутатът Андрей Ковачев от ГЕРБ и семейството на Европейската народна партия бе избран за един от петимата нови квестори в Европейския парламент. Ковачев ще бъде единственият българин в ръководството на Европарламента в този мандат. Той бе избран при..

публикувано на 17.07.24 в 12:42
Снимка: Министерство на културата и туризма на Република Северна Македония

България и Северна Македония ще продължат съвместния културен календар

В Министерството на културата и туризма в Северна Македония посланикът на България в Скопие Ангел Ангелов и новият министър Зоран Лютков са обсъдили доброто сътрудничество и обмен на проекти във всички областта на културата, съобщават от македонското..

публикувано на 17.07.24 в 12:13
Пламен Димитров

2615 лева е минималната издръжка на тричленно семейство за един месец

Нужният месечен доход за издръжка живота на тричленно семейство с двама работещи и дете до 14 години е 2615 лв. към месец юни, сочи анализът на Конфедерацията на независимите синдикати в България - КНСБ. За сам живеещ човек са нужни 1453 лв. От КНСБ..

публикувано на 17.07.24 в 11:11