Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията по бюджет и финанси задължи служебното правителство да осигури нужната помощ за пострадалите от пожарите

Снимка: БТА

Парламентарната комисия по бюджет и финанси прие решение, с което задължава Министерски съвет незабавно да предприеме необходимите действия за осигуряване на средства от бюджета за подпомагане на пострадалите от пожарите лица, предаде БТА. Министерски съвет трябва ежеседмично да информира Народно събрание за предприетите действия, както и да осигури необходимите средства за закупуване на летателна техника за гасене на пожари за нуждите на МВР. 

МС се задължава също да внесе доклад в НС за предприетите действия за усвояване на отпуснатите средства по оперативна програма "Околна среда" среда за купуване на противопожарна техника за превенция на горските пожари. Очаква се парламентът да обсъди доклада на комисията на заседанието си в петък по решение на Председателския съвет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Предстои BALKAN RUN 2024 - маратон до най-високия връх на Стара планина

Планинското бягане BALKAN RUN 2024 до старопланинския връх Ботев и обратно ще се проведе тази неделя, 21 юли 2024 г., по 41-километров маршрут със старт/финал в гр. Карлово. Трасето е с обща положителна денивелация D+3280м в самото сърце на Национален..

публикувано на 17.07.24 в 14:35
Виктор Лилов

Виктор Лилов стана първият български ученик със злато от най-силните турнири по биология и химия

Българските ученици спечелиха пълен комплект медали – златен, сребърен и бронзов, на 35-ата Международна олимпиада по биология (IBO), която се проведе в Казахстан. На най-престижния турнир по биология за годината в света българите премериха знания с 320..

публикувано на 17.07.24 в 14:31

Според премиера обстановката с пожарите е извънредна, но е овладяна

По нареждане на служебния премиер Димитър Главчев вътрешното министерство разкри телефонна линия за подаване сигнали за пожари. Телефон 02 901 12 98 е денонощен, съобщиха от правителствената пресслужба. Единният телефон за спешни случаи 112 също приема..

публикувано на 17.07.24 в 12:57