Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" (Пд) след равен мач с "Марибор" продължава в Лига Европа

Снимка: ПФК Ботев (Пловдив)

Носителят на Купата на България "Ботев" Пловдив се класира за втория квалификационен кръг на футболния турнир Лига Европа след 2:2 при гостуването на словенския "Марибор“. В първата среща пловдивчани спечелиха с 2:1.

В 13-ата минута Ян Репас откри резултата за домакините. Младият нигерийски футболист Кристиан Нвачукву стана герой за "Ботев" само 2 минути след началото на втората част, като изравни за 1:1. След час игра Ботев поведе с гол на Антъни Уджа с 2:1. Домакините усилиха натиска за израняване и в 80-ата минута словенският тим стигна до втори гол - дело на Едгар Етиен Буре. Макар и трудно до края на мача българският тим удържа домакинския натиск за обрат в мача.

Следващият съперник на пловдивчани е гръцкия "Панатинайкос". "Ботев" ще гостува в Атина на 25 юли, а реваншът е седмица по-късно.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стилияна Николова

Стилияна Николова оглави временното класиране на Световната Чалъндж купа в Клуж-Напока

Абсолютната европейска шампионка Стилияна Николова поведе в класирането на Световната Чалъндж купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж-Напока. В първия ден от състезанието тя постигна най-високите резултати на обръч и топка, оставяйки..

публикувано на 13.07.24 в 08:57

"Ботев Пловдив" надделя като домакин срещу силния състав на "Марибор"

Футболният отбор на "Ботев Пловдив" спечели с 2:1 домакинството си на "Марибор" от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Антъни Уджа откри за домакините, а Пиус Ширвис изравни след вратарска грешка. Минути след появата си в игра юношата Никола Илиев..

публикувано на 12.07.24 в 09:00

"Лудогорец" потегли в Шампионска лига с 3:1 над "Динамо Батуми"

В Разград "Лудогорец" победи „Динамо Батуми“ с 3:1 в първи мач от първия кръг на Шампионската лига. Головете за българския шампион бяха на Бърнард Текпетей, Рик Джонатан и Аслак фон Витри, а Владимер Мамучашвили отбеляза почетното попадение за гостите...

публикувано на 11.07.24 в 09:35