Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На всеки 20 минути в страната се подава сигнал за нов пожар

Снимка: Пресцентър МВР

"В селата Крайнево, Воден и Шарково работим на 3 фронта. На всеки 20 минути постъпва сигнал за нов пожар в страната - каза на брифинг служебният вътрешен министър Калин Стоянов в с. Мамарчево, община Болярово. - Няма опасност за хората. Единият пожар в Ямболско тръгва към българо-турската граница. Всеки следобед силният вятър създава огнени кълбета. Това е една от причините огнеборците да не могат да овладеят пламъците. Франция също е в готовност да изпрати на помощ два хеликоптера", обяви министърът.

Транспортният министър ще се срещне с мобилните оператори, за да поставят мобилна клетка във Воден, съобщи на брифинга служебният премиер Димитър Главчев. Той отхвърли обвиненията, че пожарната не си е свършила работата навреме и е оставила част от къщите във Воден да изгорят. Главчев каза още, че ще свика в петък или в събота съвета за сигурност, на който да бъдат обсъдени проблемите с пожарите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Комисията по бюджет и финанси задължи служебното правителство да осигури нужната помощ за пострадалите от пожарите

Парламентарната комисия по бюджет и финанси прие решение, с което задължава Министерски съвет незабавно да предприеме необходимите действия за осигуряване на средства от бюджета за подпомагане на пострадалите от пожарите лица, предаде БТА. Министерски съвет..

публикувано на 18.07.24 в 18:16

БЧК оказва подкрепа на пострадалите от пожарите

В засегнатите от пожарите населени места екипи на БЧК оказват подкрепа на пострадалите, предаде БТА. Доброволци и служители на БЧК-Ямбол са в с. Воден, където подпомагат дейностите на специализираните екипи на РД "Пожарна безопасност и защита на..

публикувано на 18.07.24 в 16:27
 Мин. Ивайло Иванов

Пострадалите при пожарите ще получат еднократни държавни помощи за щетите

Агенцията за социално подпомагане създаде възможно най-бързо организация за оказване на подкрепа на семействата, пострадали при пожарите в страната, съобщи пресцентърът на ведомството. Социалните работници приемат на място заявления за отпускане на..

публикувано на 18.07.24 в 14:29