Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За България е въпрос на нюанси, кой ще е новия президент в Белия дом

Снимка: Посолство на България в САЩ

На въпроса на „Нова ТВ“ има ли разлика за България дали президент ще стане Доналд Тръмп или Джо Байдън българският посланик в САЩ Георги Панайотов отговори, че разликата е в нюансите. „Това е много важен въпрос. Разлика за България някаква съществена няма да има, но нюанси ще има, защото това са различни хора с различни подходи и позиции. Не мога да се наема да кажа кой е по-добрият сценарий за България. Истината е, че Байдън принадлежи към онова поколение, израсло по време на Студената война. Тръмп също принадлежи към него, защото разликата им в годините не е голяма. Характерното при Байдън е, че неговият стремеж да пази демокрацията и свободата в света, Америка да е пазител на демокрацията е по-ясно изразен. При Тръмп има може би повече бизнес подход", каза дипломатът. 

Глобалният IT срив от 19 юли не се е отразил на работата на българското посолство във Вашингтон и няма български граждани, които да са търсили съдействие по този повод, каза още Панайотов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Служебният премиер заяви, че се усеща липсата на редовно правителство

От Вашингтон служебният премиер Димитър Главчев заяви, че няма обяснение защо президентът още не е обявил дата за връчване на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. "Сигурно президентът Румен Радев има някакви съображения, тъй като знаете,..

публикувано на 12.07.24 в 08:23

Групата на ДПС намаля с още двама депутати

След изключването на 17-те депутати от ДПС, сред които и Джевдет Чакъров, другият председател на движението, стана ясно, че депутатът Ахмед Вранчев е изразил писмено желанието си да напусне парламентарната група на ДПС. Заявлението му беше прочетено от..

публикувано на 11.07.24 в 16:11

Парламентарната група на ДПС се разцепи, вторият мандат за кабинет отива в ПП-ДБ

Парламентарната група на ДПС изключи 17 народни представители. Сред тях е и съпредседателят Джевдет Чакъров. Решението бе прочетено в пленарна зала от зам.-председателя на Народното събрание Росица Кирова.  Всички изключени са участвали в срещата при..

публикувано на 11.07.24 в 12:38