Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За България е въпрос на нюанси, кой ще е новия президент в Белия дом

Снимка: Посолство на България в САЩ

На въпроса на „Нова ТВ“ има ли разлика за България дали президент ще стане Доналд Тръмп или Джо Байдън българският посланик в САЩ Георги Панайотов отговори, че разликата е в нюансите. „Това е много важен въпрос. Разлика за България някаква съществена няма да има, но нюанси ще има, защото това са различни хора с различни подходи и позиции. Не мога да се наема да кажа кой е по-добрият сценарий за България. Истината е, че Байдън принадлежи към онова поколение, израсло по време на Студената война. Тръмп също принадлежи към него, защото разликата им в годините не е голяма. Характерното при Байдън е, че неговият стремеж да пази демокрацията и свободата в света, Америка да е пазител на демокрацията е по-ясно изразен. При Тръмп има може би повече бизнес подход", каза дипломатът. 

Глобалният IT срив от 19 юли не се е отразил на работата на българското посолство във Вашингтон и няма български граждани, които да са търсили съдействие по този повод, каза още Панайотов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът очаква ПП-ДБ да се определят, за да връчи мандат за правителство

Очаквам "Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) ясно да заявят дали ще бъдат опозиция или ще потърсят подкрепа за съставяне на правителство, съобщи президентът Румен Радев в Бургас, където присъства на учението "Бриз 2024". Той призова..

публикувано на 12.07.24 в 10:12

Всички в ДПС говорят за "заедност“

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски заедно с екипа си ще напусне партията през следващата седмица и най-вероятно ще основе нова партия. За това намекна в интервю пред bTV депутатът от ДПС Йордан Цонев. Той допълни, че ще е сред хората, които ще последват..

публикувано на 12.07.24 в 10:08
Александър Николоски

По съседски: Събития с балкански адрес

С нова жп линия Скопие иска да привлече товарите от Европа до Солун Изграждането на жп линията по Коридор 10 е приоритет за Северна Македония, заяви македонският министър на транспорта Александър Николоски. Той ще разговаря с международните..

публикувано на 12.07.24 в 10:05