Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогноза предрича 9 медала за България от Париж, ние очакваме повече

Снимка: АП/БТА

България ще спечели девет медала от Олимпийските игри в Париж, но нито един от тях няма да бъде златен. Това показва финалната прогноза на статистическата компания “Грейсноут”, изготвена по поръчка на центъра за изследвания Нилсен, предаде БТА.

Според статистиците спортистите ни ще завоюват един сребърен и осем бронзови медала. До мач за титлата ще достигне единствено боксьорът Хавиер Ибанес. Роденият в Куба български национал е поставен под номер 2 в стартовата схема в категория до 57 килограма при мъжете. Освен в бокса, медали можем да очакваме в художествената гимнастика, класическата и свободната борбата, вдигането на тежести.

От БТА напомнят, че за Олимпийските игри в Токио 2020 “Грейсноут” прогнозира четири медала за България. Спортистите ни обаче завоюваха шест отличия, от които три златни - на Стойка Кръстева в бокса, на Ивет Горанова в каратето и на ансамбъла по художествена гимнастика.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България изпраща трима лекоатлети за параолимпиадата в Париж

Трима българи заминават за участие на Параолимпийските игри в Париж 2024, които ще започнат на 28 август и ще продължат до 8 септември. Нашите лекоатлети ще завършат участието си в рамките само на 2 дни – 30 и 31 август (петък и събота)...

публикувано на 25.08.24 в 08:10
Тихомир Иванов

Тихомир Иванов отново ще се състезава в Диамантената лига

Класиралият се на осмо място в скока на височина на олимпийските игри в Париж Тихомир Иванов се завръща в престижната Диамантена лига по лека атлетика. След петгодишно прекъсване днес той ще стартира в Хожув, Полша, а на 30 август ще скача в..

публикувано на 25.08.24 в 07:00

Петър Стойчев преплава 7 океански пролива, иска да постави и рекорд за време

Час преди Петър Стойчев да пристигне в Япония за последния плувен маратон през протока Цугару от серията Oceans Seven, е имало земетресение 7,1 по Рихтер и тайфун. Очаквало се и цунами. "Япония беше едно много изненадващо пътуване. Разстоянието там би..

публикувано на 19.08.24 в 13:01