Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогноза предрича 9 медала за България от Париж, ние очакваме повече

Снимка: АП/БТА

България ще спечели девет медала от Олимпийските игри в Париж, но нито един от тях няма да бъде златен. Това показва финалната прогноза на статистическата компания “Грейсноут”, изготвена по поръчка на центъра за изследвания Нилсен, предаде БТА.

Според статистиците спортистите ни ще завоюват един сребърен и осем бронзови медала. До мач за титлата ще достигне единствено боксьорът Хавиер Ибанес. Роденият в Куба български национал е поставен под номер 2 в стартовата схема в категория до 57 килограма при мъжете. Освен в бокса, медали можем да очакваме в художествената гимнастика, класическата и свободната борбата, вдигането на тежести.

От БТА напомнят, че за Олимпийските игри в Токио 2020 “Грейсноут” прогнозира четири медала за България. Спортистите ни обаче завоюваха шест отличия, от които три златни - на Стойка Кръстева в бокса, на Ивет Горанова в каратето и на ансамбъла по художествена гимнастика.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Лудогорец" се изправя в Шампионска лига срещу "Динамо" (Минск)

"Лудогорец" загуби реванша с 0:1 при гостуването на грузинския "Динамо" (Батуми), но успя да се класира за втория квалификационен кръг на Шампионска лига с общ резултат 3:2. Българите спечелиха първия мач преди седмица в Разград с 3:1 и бяха смятани за..

публикувано на 18.07.24 в 09:46

Президентът награди еврошампионките от Брюксел по волейбол

Държавният глава Румен Радев удостои с Почетен плакет на президента националния отбор на България по волейбол за жени до 18 години. Отличието е за изключителни заслуги в развитието на българския спорт и извоюваното първо място на Европейското първенство..

публикувано на 17.07.24 в 11:46
Стилияна Николова

Българските гимнастички спечелиха още пет медала на Световната купа в Румъния

Победителката в многобоя на Световната Чалъндж купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж-Напока Стилияна Николова прибави още три медала от финалите на отделните уреди. Тя завоюва сребърни медали на обръч, топка и бухалки. Другата българка..

публикувано на 14.07.24 в 17:13