Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще се захлади и ще превалява, ще има летни бури с гръмотевици

Снимка: Валерия Василева, БНР-Варна

В четвъртък над страната ще премине студен фронт с облаци и валежи. Ще има краткотрайни, на места в Централна, Югозападна и Източна България интензивни дъждове с гръмотевични бури и градушки. Минималните температури ще са между 16° и 22°, в София 16°. Максималните ще са от 27° до 32°, на североизток и до 25°, в столицата 27°. 

По Черноморието ще се заоблачава и ще има кратки, на места интензивни дъждове с гръмотевици. Има условия за градушки. Температурите на въздуха ще са до 27-30°. Морската вода е 28-29°. Вълнението на морето е 2-3 бала. 

Над планините краткотрайно ще превалява, на места интензивно с гръмотевици и градушки. Максималната температура на 1200 м надморска височина ще е до 18°, на 2000 м до 15°.

В петък в Западна България ще е предимно слънчево. На изток времето ще остане нестабилно.

В Европа над Пиренейския п-ов, Италия, западната и централната част на континента ще е слънчево. Облачно с валежи ще е над Британските о-ви и Северозападна Франция. Облачно, но без валежи ще е над Бенелюкс. Кратки дъждове ще има над Алпите, Прибалтика, Скандинавския п-ов и Западна Украйна.

На Балканите на запад ще е слънчево, докато на изток ще е облачно и ще превалява с гръмотевични бури.

В Лондон и Париж ще е 20° и 29°. В Берлин и в Москва се очакват 23° и 24°. В Рим, в Атина и в Истанбул ще е 32°. В Белград и в Букурещ 27°. Най-горещата евростолица ще е Мадрид с 39°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 21° и 27°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 24° и 28°. В Лос Анжелис се очакват 30°, в Маями и в Мексико сити ще e 32° и 23°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще 19° и 24°. В Дубай и в Йерусалим ще е 39° и 32°. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Икономист: Заплатите в София са сравними със заплатите в други европейски градове

Стандартът на живот в София и някои по-големи градове в България е висок. Трябва обаче да се отделя повече внимание на регионите в страната, които значително изостават по доходи, каза икономистът Георги Вулджев пред Радио "Фокус". Той напомни, че..

публикувано на 22.07.24 в 16:24

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37

И рибите в Черно море страдат от екстремните жеги

Непоносимите горещини, които връхлетяха Балканите през последните седмици, причинявайки изпепеляващи пожари и в България, застрашават живите организми в Черно море. Еколози алармират, че рекордните температури са пагубни не само за хората и..

публикувано на 22.07.24 в 09:50